Gorica pronašla novo pojačanje u francuskom prvoligašu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.07.19. | 08:35

Zadovoljio je sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

Hit Prve hrvatske nogometne lige minule sezone bila je momčad Gorice. Ekipa pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića zamalo je došla do plasmana u Europu, a sezonu je u konačnici završila na petom mjestu ljestvice.

ODIGRAJ Senegal - Benin

Kako bi ove godine napravili korak dalje u ispunjavanju sportskih ambicija, moraju pojačati kadar. U klub je već stigla nekadašnja nada nizozemskog velikana Feyenoorda, Matthew Steenvorden, a uprava na čelu sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom intenzivno radi na potpisu još jednog pojačanja.

Riječ je o 19-godišnjem hrvatskom veznjaku Hrvoju Babecu, prenose Sportske novosti. Defanzivni veznjak, koji može igrati i na poziciji stopera, 2016. godine otišao je u redove francuskog Metza gdje je igrao za juniorsku momčad. Od tamo je prošle godine otišao u redove hrvatskog trećeligaša NK Vihor iz Jelisavca, koji je prošle sezone bio drugoplasirana momčad Treće HNL.

Mladić je zadovoljio apetite struke Goričana, a zbog činjenice da je dvije godine bio u Metzu, hrvatski klub mora postići dogovor s francuskim prvoligašem prije nego zaključi posao, prenosi isti izvor. Međutim, Francuzi se još nisu oglasili na njihov poziv, a postoji i opcija da Gorica registrira Babeca kao amaterskog igrača, pišu SN, čime bi mladić stekao pravo nastupa u službenim utakmicama.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HNK GoricaHrvoje Babec

Ostale Vijesti