HNK Gorica Official
HNK Gorica Official

Gorica potpisala ugovor o suradnji s vodećom momčadi Championshipa i najstarijim londonskim klubom!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 13:40

Sve je dogovoreno neposredno prije utakmice Fulhama i Peterborough Uniteda u kojoj je londonska momčad slavila rezultatom 2:1, a oba pogotka zabio je Aleksandar Mitrović.

Neposredno prije odigravanja utakmice 32. kola engleskog Championshipa između FC Fulhama i FC Peterborough Uniteda, na stadionu Craven Cottage u Londonu, smještenom na obali rijeke Temze, ugovor o suradnji potpisali su Fulham FC i HNK Gorica. U ime vodećega kluba Championshipa ugovor je potpisao direktor odjela razvoja nogometa Huw Jennings, a u ime HNK Gorice predsjednik kluba Nenad Črnko, objavili su iz hrvatskog prvoligaša na službenim web stranicama.

Kontakti između klubova o realizaciji ove suradnje traju posljednjih nekoliko mjeseci, a završni potpis ugovora u Londonu potvrda je da su obje strane pronašle brojne interese u ovoj suradnji. Fulham je, inače, najstariji profesionalni nogometni klub u Londonu, osnovan 1879.

“Iznimno smo zadovoljni načinom komunikacije i opcijama suradnje koju smo dogovorili uz obostrano razumijevanje. Uvjeren sam da će ova suradnja u godinama koje su pred nama donijeti brojne benefite, prvenstveno za Goricu, a onda i za Fulham. U to uključujem suradnju u stručnom radu, mogući zajednički marketing, razmjenu informacija važnih za obje strane Ugovora, baziranih na razvoju i mogućoj razmjeni igrača, prvenstveno kroz skauting oba kluba, a u skladu s propisima FIFA-e, EFL-a, FA-a, HNS-a i HNL-a”, istaknuo je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.


Fulham je trenutno vodeća momčad Championshipa, a prvo violina kluba je srpski napadač Aleksandar Mitrović koji je nedavno oborio rekord po broju zabijenih golova u jednoj sezoni u Championshipu. Sad je na brojici 34, a do kraja sezone ostalo je još minimalno 13 kola (možda i više ako put do Premier lige Fulham bude tražio putem doigravanja).

Jedini hrvatski nogometaš koji je igrao za Fulham je Mladen Petrić. U sezoni 12/13. bivši Vatreni skupio je 24 nastupa, pet pogotka i dvije asistencije za momčad s Craven Cottagea, a u Europi je Fulham odmjerio snage s tri hrvatska kluba, a to su Hajduk (02/03.), Dinamo (02/03.) te RNK Split (11/12.).


Tagovi

FulhamNenad ČrnkoHNK Gorica

Ostale Vijesti