Gorica nastavlja s ikonskim pojačanjima: Nakon poljskog, u Drugu HNL stiže i estonski reprezentativac! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.10.17. | 15:57

"Šerif" je novo pojačanje Gorice!

Gorica se nastavlja pojačavati!

Trenutno drugoplasirana momčad Druge HNL već je privukla pažnju kada je angažirala nekadašnjeg poljskog reprezentativca Michala Maslowskog, koji je u sedam nastupa zabio jedan pogodak. Sada stižu informacije kako su potpisali i Henrika Ojamaa, reprezentativca Estonije!

>>Hrvatski drugoligaš doveo veliko pojačanje: Veznjak varšavske Legije i poljski reprezentativac stigao u Goricu! (VIDEO)

Ovaj 26-godišnji krilni napadač ima 26 nastupa za odabranu vrstu Estonije, a u samo deset godina seniorske karijere nosio je dresove čak trinaest različitih klubova, od Engleske, preko Norveške i Finske, sve do Poljske i Nizozemske. Karijeru je započeo u Derby Countyju, gdje je proglašen najboljim mladim igračem u generaciji 2009. godine, ali kada je trebao napraviti iskorak u seniorski nogomet, stvar je „zakašljala“.

Najbolji je period karijere imao kada je u zimu 2012. stigao u škotski Motherwell. Nakon što je dvaput prolazio probu škotski prvoligaš odlučio ga je angažirati za stalno, a Ojamaa je uzvratio sa 17 golova i 25 asistencija u 85 nastupa za klub, u koji se po odlasku u Poljsku vraćao na posudbu.

Taj drugi dio sezone 2011/2012. i sezona 2012/2013. profilirao ga je u izrazito dobrog mladog igrača, koji ima nos za gol ali i kao vrsnog asistenta, pošto je u punoj sezoni imao čak 16 asistencija. Navijači su mu dali nadimak „Šerif“, zbog navike da zabijene golove proslavlja imitiranjem pucnjeva iz revolvera.

Zbog te sjajne sezone privukao je pažnju varšavske Legije, koja ga je angažirala u ljeto 2013. za svotu od 350 tisuća eura. Ojamaa tamo nije nastavio sjajnu formu iz Motherwella; u 45 nastupa za slavni poljski klub – gdje je dio karijere proveo i Maslowski – zabio je tek dva gola i asistirao još osam puta. Općenito mu je karijera tada krenula u strmoglavu spiralu posudbi, gdje su „Šerifovi“ revolveri više-manje kupili prašinu.

Lutao je Ojamaa preko Flore Tallinn, Go Ahead Eaglesa, Sarpsborga, Wacker Innsbrucka, RoPS-a, Swindon Towna, Fortune Sittard, ali je na tim svojim putešsvijama zabio još samo deset puta, te asistirao još petnaest puta. Sada je „Šerifa“ put nanio u Drugu HNL, vjerojatno preko varšavske veze, kako bi pokušao ponovno napuniti svoje revolvere.

Što reći nego – sretno!

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Henrik OjamaaHNK GoricaDruga HNL

Ostale Vijesti