Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Gorica kao zamka prije Atene (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 08:00

Dinamo i Gorica u 21 sat u Maksimiru igraju utakmicu trećeg kola HNL-a

Ušao je Dinamo u žrvanj zgusnutog ljetnog rasporeda, između napornog putovanja u Astanu i teške, zahtjevne utakmice u Ateni, momčad Igora išćana čeka nepredvidljiva Gorica. Koja, čak, nakon dva kola ima i bod više od Modrih. I, sve je jasno prije tog susreta, Goričani će, kao i uvijek, pokušati u Maksimiru pomrsiti prvaku račune, odigrati na granici 'ludila', nošeni energijom Željka Sopića. Dok Dinamu igra samo pobjeda, nema mjesta za kiks, za posrtanje prije europskog izazova. Naravno da će sve u ovoj utakmici ovisiti o tome kakav će biti Dinamo.

"Moramo razmišljati utakmicu po utakmicu, iako znamo da je Europa u ovom dijelu sezone najvažnija. Međutim, pobjede u HNL donose pozitivnu atmosferu uoči europskih utakmica i zato želimo pobijediti i Goricu. Očekujem Dinamo barem na onoj razini na kojoj smo bili u Puli, a bude li tako, uz kvalitetu koja je na našoj strani, trebao bi i rezultat biti pozitivan.", rekao je Bišćan, ne tražeći nikakav alibi u umoru, dugačkom putovanju, umjetnoj travi u Astani. Zbog manjih ozljeda neće Dinamov trener moći računati na Bulata i Topića, mogao bi se, pak, u momčad vratiti Perić. Inače, Dinamo je odlučio odgoditi iduće kolo, dvoboj s Lokomotivom, dakle, između dva sraza s AEK-om, procijenio je Bišćan da je to bolji i važniji trenutak za odgodu od ovog vikenda. Zato i jest bitno ne poskliznuti se na Gorici, ne biti s mislima u Ateni, nego do Akropole doći s tri boda iz ovog susreta.

"Spremamo se za Goricu, pokušavamo dozirati opterećenja, da dočekamo AEK u što boljem stanju. Nadam se da će tako i biti, da će protiv Gorice proći sve što smo zamislili, iako će se trebati pomučiti. Onda ćemo dati sve da budemo što bolji u Ateni.", sažeo je Bišćan u jednoj rečenci filozofiju ove utakmice.

S druge strane, Željko Sopić upravo je s maksimirskih 0-0 proteklog proljeća krenuo u svoj pohod u borbi za ostanak. Malotko je tada mislio, unatoč tom remiju, da Gorica može ostati u HNL-u i da će šest mjeseci kasnije opet igrati u Maksimiru. Dakako, sad je pritisak na Sopićevoj momčadi mnogo manji, Gorica u prva dva kola nije izgubila, Dinamu dolazi potpuno rasterećena. Priznaje to i Sopić.

"Nama je ovo najlakša utakmica, ući ćemo u utakmicu bez velikog opterećenja i presinga, kakve smo imali prošle sezone. Želimo odigrati što bolju utakmicu, naravno, pokušat ćemo i uzeti neki bod, iako je jasno da je Dinamo naša najbolja momčad s odličnim pojedincima. Da bismo ostali neporaženi, moramo zabiti gol u Maksimiru, jer Dinamo rijetko kad u HNL-u potrati 90 minuta da ne zabije pogodak.", jasan je Sopić, koji nema većih problema u momčadi, ako izostavimo činjenicu da je Gorica ionako u odnosu na prošlu sezonu ostala bez šest, sedam standardnih prvotimaca iz prošle sezone. Slaže Sopić novu momčad, slaže Bišćan zadnje kockice za napad na Ligu prvaka, ne sumnjamo da će maksimirski dvoboj biti zanimljiv i sadržajan, kao što su uvijek utakmice Dinama i Gorice.

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-1-4-1)

MOGUĆI SASTAV GORICE (4-2-3-1)


Utakmica Dinama i Gorice počinje u 21 sat (Maxsport 1). Glavni sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su mu Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Starčević (Bjelovar). U VAR sobi je Ivan Bebek (Rijeka), dok je AVAR Ante Terzić (Podstrana).



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHNLIgor BišćanŽeljko SopićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti