Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Golubickas zabijao i asistirao za ostanak Gorice u borbi za peto mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 19:56

Gorica je slomila Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj

Otvaranje pretposljednjeg, 35. kola HNL-a pripalo je Hrvatskom dragovoljcu i Gorici, a slavili su gosti u Kranjčevićevoj s 2:0.

Hrvatski dragovoljca sudbinu je doznao još prije dva kola kad je poražen od Hajduka na Poljudu. Tada je stigla i službena potvrda onoga što se naziralo od jeseni. Pokušali su se izvući tijekom proljetnog dijela, pomogla je Rijeka s igračima i trenerom, ali nisu se mogli ispraviti minusi od prvog dijela prvenstva. Gorica je isto doživjela smjenu na klupi nakon sedam poraza u nizu pod Krunoslavom Rendulićem kojeg je zamijenio Samir Toplak koji je trgnuo igrače i povukao klub iz rezultatske krize.

Danas su na susretu prvo zaprijetili Dragovoljci u trećoj minuti kad je Bristrić snažno pucao preko gola, a samo dvije minute kasnije uslijedio je koban odgovor Gorice. Junak susreta bio je Golubickas s asistencijom i zgoditkom. Do asistencije stigao u petoj minuti kad je oduzeo loptu u opasnoj zoni i dodao Fruku, a on pogodio iza leđa Marića za 0:1.

Nastavak prvog dijela nije donio previše uzbuđenja. Tek pokoja prilika na koju bi se začuo poneki uzdah s tribina, ali nedovoljno da bi došlo do promjene rezultata. U drugo poluvrijeme Gorica ulazi još bolje i kontrolom posjeda kojim dolaze u prilike.

Nanizalo se nekoliko šansi dok potvrdu pobjede u 78. minuti nije donio Golubickas. Vulikić je pokušao izbiti loptu, ali pogodio veznjaka Gorice od kojeg se lopta odbila u gol domaćina za 0:2.

Do kraja je Gorica privela utakmicu mirno kraju, uz mogućnost da i poveća vodstvo kad je s 15-ak metara šutirao Pršir u 85. minuti, ali njegov pokušaj je završio tik uz vratnicu.

Gorica se ovom pobjedom učvrstila na šestom mjestu s 44 boda i dalje je u borbi za peto s Lokomotivom koja ima dva boda više, a Dragovoljac je na posljednjem s 19.

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica 0:2

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo - Rijeka, 17.00

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 17.00

Šibenik - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HNK GoricaHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti