Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Golijada Bijelih, glavni Pukštas i Krovinović! Perišiću čitavo poluvrijeme, debi Skoke

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 21:00

Hajduk je na praznom Poljudu pobijedio Rudeš 5-1

Na praznom Poljudu Hajduk je upisao pobjedu protiv Rudeša (5-1), odradio kaznu te osigurao treće mjesto. Opet je bez publike bilo sablasno na stadionu, činilo se kao u pandemiji iili svojevremeno na susretima Hajduka II.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali utakmica je bila sadržajna, mnoštvo šansi s obje strane, falila je samo publika koja će se vratiti protiv Varaždina iduće nedjelje.

U glavnoj ulozi bio je Rokas Pukštas koji je zabio tri gola, dva u suparničku, a jedan u vlastitu mrežu. Istaknuo se i kapetan Filip Krovinović koji je postigao dva lijepa pogotka.

Hajduk je počeo jako, odmah u trećoj minuti imao je veliku priliku kadaje Rokas Pukštas nakon ubačaja Yassinea Benrahou iz velike blizine promašio nemoguguće, pogodio je vratnicu. No, minutu nakon kada je Benrahou ubacio iz kornera, ovaj put je mladi Amerikanac glavom nacijalo mreži i Bijel isu protiv Rudešana imali start iz snova.

I gosti su priprijetili iz kontre na drugoj strani, Aleksa Latković je iz dobre situacije pucao preko gola. U 11. minuti pucao je kapetan Filip Krovinović koji je se vratio u prvi sastav, no Matej Marković je lako uhvatio loptu.

Rudešani su imali zanimljiv prekid koji je završio pokušejem glavom Tomislava Mrčele, ali pokraj vrata.

Nakon toga smo umalo vidjeli lijep gol, jer malo je falilo da volej Emira Sahitija na ubačaj Josipa Brekala završi u mreži.

Hajduk je nizao situacije, pa je tako i Brekalo probao šut sa 16 metara, no Marković je opet bio na mjestu. Brekao se mogao upisati u strijelce i kadaje Pukštas poveo kontru, no udarac lijevom nogom nije bio dobar.

Zato je Hajduk u svojim redovima imao raspoloženog Pukštasa koji je u 26. minuti zabio drugi gol, opet glavom iz velike blizine, nakon što je Aleksandar Trajkovski.

Uskoro je Pukštas zabio još jedan gol, ali ovaj put u vlastitu mrežu i nesporazuma s vratarom Bornom Buljanom. Pogodila je Amerikanca lopta u ruku i otišla u mrežu poslije nezgodnog ubačaja Alekse Latkovića. Nije se Rudeš predavao, zamalo su stigli i do izjednjačenja, ali veliku priliku promašio je s pet metara Duje Korač, nakon još jednog nabacivanja Latkovića.

Zamalo je Hajduk zabio i drugi autogol kada je pokušaju otklanjanja opasnosti prema vlastitim vratima loptu uputio Dominik Prpić, ali je Buljan obranio.

Prekidi su bili forte i jednih i drugih, pa je tako Hajduk nakon kornera kojii je izveo Brekalo umalo zabio, Trajkovskom je čudesno obranio Marković.

U nastavku je ušao Ivan Perišić, povećava se njegova minutaža, a stao je na poziciju lijevog beka, dok je strateg gostiju Davor Mladina ubacio tri svježa igrača.

Međutim, Hajduk je zaključio utakmicu u kojoj je malo visio, svaku dvojbu oko pobjednika riješio je Krovinović udarcem sa 27 metara lijevom nogom u donji lijevi kut nemoćnog Markovića.

Blizu prvijenca bio je Perišić nakon dodavanja Emira Sahitij, ali obranio je Marković. Onda je Krovinović dao drugi svoj gol, na dodavanje Brekalo koji je ga je izbacio samog ispred vrata. Zato se u listu strijelaca upisao Nikola Kalinć na dodavanje Sahitija za 5-1.

Debitirao je i mladi Noa Skoko, velika nada Bijelih, kako je sve teklo po planu, dobio je završnih 20-ak minuta.


HAJDUK – RUDEŠ 5-1 (2-1)

Split. Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Željko Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Marino Majstrović (Crikvenica). VAR: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Hajduk (4-3-3): Buljan – Sigur (od 61. Moufi), Uremović, Prpić, Diallo (od 46. Perišić) – Pukštas, Krovinović, Benrahou (od 72. Skoko) – Brekalo, Trajkovski (od 61. N. Kalinić), Sahiti (od 77. Kalik). Trener: Jure Ivanković.

Rudeš (4-2-3-1): Marković – Šehić, Mrčela (od 46. Camara), Pavlović, Krušlin (od 46. Magđinski) – Kuzmanić (od 46. Kunert), Pasariček (od 74. Brajković) – Doležal, Latković, Mašala (od 61. Čorić) – Korač, Trener: Davor Mladina.

Strijelci: 1-0 – Pukštas (4., Benrahou), 2-0 – Pukštas (26., Trajkovski), 2-1 – Pukštas (26. autogol), 3-1 – Krovinović (53.), 4-1 – Krovinović (59., Brekalo), 5-1 – N. Kalinić (71., Sahiti)

Žuti kartoni: Trajkovski (Hajduk), Kunert, Šehić (Rudeš)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukNK RudešRokas PukštasIvan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti