Golemi udarac za Rijeku pred derbi sezone: Na Dinamo kreću bez pola obrane!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.04.17. | 15:51

Loše vijesti za Matjaža Keka pred veliki derbi!

Rijeka se jučer „prošetala“ kroz Vinkovce visokom pobjedom nad Cibalijom (3:0), ali istovremeno su platili poprilično veliku cijenu ususret derbija protiv Dinama koji je na rasporedu u subotu na Rujevici.

>>LUDILO NA RUJEVICI: Veliki derbi za hrvatskog prvaka rasprodan dva tjedna prije odigravanja!

>>Rijeka uraganskim prvim dijelom prohujala kroz Vinkovce i nastavila bijeg Dinamu

Naime, nakon sinoćnje utakmice Matjažu Keku su ozlijede prijavili ključni igrači, Stefan Ristovski i Marko Vešović, dvojac koji vrlo uspješno ordinira kroz cijelu sezonu na desnoj strani. Rijeka je jučer ostala i bez lijevog beka Leonarda Zute, što znači da u derbi koji bi mogao odlučiti naslov prvaka Hrvatske ulaze bez čak trojice ključnih igrača, što je svakako veliki udarac.

"Ristovski i Vešović prijavili su ozljede, tek ćemo vidjeti u kakvom su stanju i koliko je situacija ozbiljna", izjavio je trener Kek.

Ako je suditi po situacijama u kojima je Matjaž Kek bio prisiljen raditi rošade, kao kada je prije dva kola u Splitu, tada zbog kartona, također ostao bez Ristovskog i Vešovića. Tada je Bezjak ušao kao široki krilni napadač, dok je mjesto desnog beka pokrio rezervni desni bek Ivan Martić. Iako je to svakako hendikep, veći problem predstavlja i alternativa za lijevog beka, gdje je ovo prva suspenzija i izostanak za Leonarda Zutu ove sezone, koji je pouzdan starter ali i inače okarakteriziran kao možda i najslabija karika riječke obrane.

Za pretpostaviti je da će netko od stopera dobiti obavezu pokrpati tu „rak-ranu“ obrane Rijeke, ali pričekajmo razvitak situacije do vikenda. S druge strane, Kek je sretan što je za ogled s Dinamom „spasio“ suspenzije Gorgona i Andrijaševića, jer bi i bez njih to već bila prava katastrofa. Njima je prijetila suspenzija, ali je u 48. minuti Gorgona zamijenio Bezjak, dok je Čanađija u 68. minuti zamijenio Franka Andrijaševića.

"Ne želim više slušati priče o Dinamu, zanima me samo da u tu utakmicu uđemo hladne glave", poručio je Kek i tako poslao jasnu poruku svojim igračima uoči priprema za veliki dvoboj na Rujevici.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Stefan RistovskiLeonard ZutaMarko Vešović

Ostale Vijesti