Golčine Arthura i Cazorle u pobjedi Barce, Betis rutinski do sva tri boda

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 22:49

Nikada nećete pogoditi koja je momčad trenutno vodeća u La Ligi

Svakako je najzanimljivija bila ona koja je bila posljednja na rasporedu, a glavni akteri bili su Barcelona i Villareal. Utakmice je završila rezultatom 2:1, a strijelci pogodaka bili su Griezmann (6') i Arthur (15') kod domaćina te iskusni rutiner Santi Cazorla (41') kod god gostiju.

Skupo plaćeno pojačanje Barce načelo je mrežu Žute podmornice u samom otvaranju utakmice. Messi je izveo korner, francuski napadač lijepo glavom trznuo loptu na prvoj vratnici i domaći sastav je od šeste minute bio u vodstvu – 1:0

Manje od 10 minuta nakon toga vidjeli smo novu promjenu na semaforu. Busquets je kratko dodao loptu do Arthura koji silovito poteže sa 25 metara te para mrežu gostujućeg vratara mreže za povećanje vodstva domaćina – 2:0

Utakmica je nakon toga malo splasnula, ritam je bio sporiji iako je Barca i dalje forsirala svoj visoki presing s kojim su se gosti jako mučili, ali su jednako tako imali nekoliko i više nego opasnih konti i polukontri.

Ali, u 41. minuti, Villareal se vraća. Bio je to zaista fantastičan udarac sa više od 25 metara, lopta mu je malo prešla preko noge (ne slučajno) te je dobila zaista neugodnu putanju na koju Nijemac na vratima Barcelone nije znao kako reagirati pa se tako gostujući sastav vratio u utakmicu, iako su i dalje imali jedan gol zaostatka – 2:1

Do kraja poluvremena nismo više vidjeli nikakvu promjenu na semaforu pa je tako nakon prvih 45 minuta Barcelona vodila rezultatom 2:1.

U nastavku utakmice Villareal je bio puno hrabriji, ali je Barcelona uspjela zadržati prednost iz prvog poluvremena.

Od ostalih susreta valja izdvojiti pobjedu Betisa nad Levanteom. Iako su gosti prvi stigli do vodstva preko nekadašnjeg igrača Porta Hernanija, domaći sastav se „stabilizirao“ te su u konačnici slavili rezultatom 3:1.

Strijelci kod domaćina bili su Loren (45', 48') te Iglesias (67'), a ovom pobjedom Betis je došao do devetog mjesta na prvenstvenoj tablici.

Posljednja utakmica (odnosno prva na rasporedu) bila je ona između Valladolida i Granade.

Plano je doveo domaći sastav u vodstvo u 12. minuti, ali su gosti neposredno prije kraja prvih 45 minuta uspjeli stići do izjednačenja preko Fernandeza (42').

U drugom poluvremenu nije bilo novih promjena na semaforu što je značilo da je Granada upisala svoj 11 bod ove sezone te su u ovom trenutku radi bolje gol razlike od Real Madrida i Athletic Bilbaa (ali i uz utakmicu više) trenutno vodeći u španjolskoj La Ligi!

(foto:reuters)


Tagovi

La LigaSanti CazorlaAntoine GriezmannArthurBarcelona

Ostale Vijesti