Golazo: Fenjeraš projektilom šokirao Bragu u portugalskom Kupu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 21:00

Branitelj naslova na rubu je ispadanja nakon fenomenalnog pogotka s tridesetak metara.

U osmini finala portugalskog Kupa branitelj naslova Braga gostuje kod Vizele, novopečenog prvoligaša koji se ove sezone vratio u najviši rang portugalskog nogometa nakon 36 godina izbivanja. Današnji suparnici su i susjedi, obzirom da je Vizela gradić od dvadesetak tisuća duša svega 30 kilometara udaljen od Brage, a početkom prošlog tisućljeća čak su služili i kao filijala današnjih suparnika, koji su ih koristili za razvojne posudbe igrača.

Sve u svemu, Braga koja je trenutno četvrtoplasirana momčad lige u utakmicu je ušla s jasnim statusom favorita protiv svojih susjeda koji u prvenstvu trenutno drže 14. poziciju i nastoje ostati iznad crvene zone. Prije mjesec dana isti suparnici odigrali su prvenstvenu utakmicu u Bragi gdje je domaćin slavio s uvjerljivih 4:1, pa je gledatelje sigurno šokirao fenomenalan zgoditak Vizelinog krila Nuna Moreira u 9. minuti, kojim su domaćini došli u vodstvo.

Cijeli prigodu još nevjerojatnijom čini podatak da je 22-godišnjem Moreiri ovaj projektil prvi pogodak u seniorskoj karijeri. Uoči ove sezone u kojoj je potpisao za Vizelu igrao je tek za rezervnu momčad i mlađe kategorije lisabonskog Sportinga. Dvadesetak minuta nakon njegovog pogotka Bragin napadač Abel Ruiz grubo mu je startao na gležanj zbog čega je dobio izravan crveni karton. Trenutno je prošlo prvih sat vremena igre, a Vizela je na krilima sjajnog Moreire na rubu izbacivanja favoriziranih branitelja naslova, koji su u prošlosezonskom finalu Kupa slavili protiv Benfice.


Tagovi

PortugalBragaVizela

Ostale Vijesti