Gojak iz reprezentativnog tabora BiH: "Svi moji planovi su vezani za Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 15:28

25-godišnji veznjak u iščekivanju utakmice Lige nacija protiv Finske komentirao svoj klupski status.

Klupski nogomet odmara do sredine lipnja, a onda kreću pripreme, i pripadajuće glasine, a kasnije i potvrde transfera koji čine ljetni mercato. Do tada, reprezentacija. U tijeku su posljednje pripreme za prvo od ukupno četiri kola Lige nacija koje će se odigrati do sredine mjeseca, a obveze imaju apsolutno svi. Dok Vatreni čekaju dolazak Ralfa Rangincka i njegove Austrije u Osijek, reprezentacija BiH vođena Ivajlom Petevom priprema utakmice protiv Finske, Rumunjske, Crne Gore i opet Finske.

Dinamo je, već tradicionalno, “poslao” dvojicu iz svojih redova u tabor reprezentacije. To su Amer Gojak i Luka Menalo, a upravo je veznjak s nekoliko godina iskustva nošenja plavog dresa jedan od onih koji bi mogli ovog ljeta odigrati zapaženu ulogu na ljetnom prijelaznom roku. Već smo pisali kako je za njegove usluge zainteresiran West Bromwich Albion, a hoće li Amer preseliti u Englesku, pokušali su saznati novinari portala Sport Sport.. Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

„Igrač sam Dinama, imam ugovor još godinu dana i svi moji planovi su vezani uz Dinamo. Ako nešto bude drugo, to ću raditi u dogovoru sa klubom i porodicom. Za sada je sve kako treba biti. Što se tiče reprezentacije, jasno je da se vidim najdalje što mogu. Imamo kvalitet, imamo nacionalni zanos i sve što treba za jedan pravi rezultat. Vrijeme je da ga napravimo“ kratko je prokomenitrao Gojak i nastavio o Zmajevima koje čeka nova prilika za iskorak nakon razočaravajućeg kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Mundijal u Katar.

Zmajeve čekaju dva susreta s Finskom, sa tim starim znancima zemlje tisuću jezera koji su im nanijeli poraz i tako ih gurnuli na četvrto mjesto u skupini. Ukrajina je dohvatila dokvalifikacije s čak pet bodova više...

„Svakako smo iskusniji. Učili smo na svim onim utakmicama koje su završavale kako su već završavale. Sve to nas čini boljim i ozbiljnijim pred svaki novi ciklus. Nadam se da ćemo to pokazati već ovih dana.“

Reprezentacija BiH otvara novi ciklus u Ligi nacija u subotu s početkom 18 sati.



Tagovi

Amer GojakDinamo Zagreb

Ostale Vijesti