Reuters /GmbH / Bratic/NORDPHOTO
Reuters /GmbH / Bratic/NORDPHOTO

Goal se čudi: Sosa uvijek odlazi, ali nikako da ode, uskoro bi moglo biti prekasno...

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.07.23. | 15:59

Mnogi se pitaju do kada će hrvatski reprezentativac biti u Stuttgartu

Novinar njemačkog Goala, Tim Ursine, napisao je veliki tekst o hrvatskom reprezentativcu Borni Sosi čudeći se tome kako je uvijek jaka tema među kandidatima za transfer iz Stuttgarta, ali da na kraju uvijek ostane među Švabama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne bi bilo veliko iznenađenje da Sosa možda ide u svoju šestu godinu u VfB-u. Za razliku od zimus, kada je Stuttgart navodno odbio ponudu Bayer Leverkusena od deset milijuna eura, sada još uvijek nije bilo "konkretne ponude" unatoč navodnoj namjeri da se proda prije nekoliko tjedana, što je potvrdio sportski direktor Fabian Wohlgemuth", naglašava se u članku.

Spomenuo je Ursine i kako se ovo ljeto Sosu povezivalo s Galatasarayem, ali vjerojatnije je da će umjesto njega potpisati Angelina iz RB Leipziga pa im Sosa neće biti potreban.

ULAZAK PORSCHEA SPAŠAVA

Ono što je odlično za klub koji se ove sezone izborio za ostanak u Bundesligi, VfB više ne ovisi apsolutno o milijunima od prodaje Sose zahvaljujući skorom ulasku Porschea u klub. Ukupni paket težak je 100 milijuna eura.

"Kiša novca prvenstveno je namijenjena zakrpavanju rupa u digitalizaciji i infrastrukturi, ali bi se mogla iskoristiti i za produljenje ugovora s igračima poput Sose ili, prije svega, Konstantinosa Mavropanosa, koji je vrlo tražen u Europi. Obojica još uvijek imaju ugovor do 2025.", pojašnjava novinar Goala.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Pohvalio je njemački novinar njegovu statistiku naglasivši da u prošloj sezoni Bundeslige nijedan igrač nije napravio više centaršuta iz igre od Sose (153). Postotak uspješnosti od 28,1 posto također je impresivan u usporedbi s drugim igračima koji su svojim suigračima na ovaj način služili gotovo jednako često. Uz više od 100 pokušaja, samo su dva igrača uspjela postići više ubačaja: Christian Günter iz Freiburga s 29,91 posto sa 117 ubačaja i Angeliño (Španjolac je donio 29,66 posto od svojih 118 ubačaja) tijekom njegove posudbe za Hoffenheim. Što se tiče asistencija, Sosa je nešto smanjio u odnosu na prethodne dvije bundesligaške sezone.

PAD VRIJEDNOSTI

Unatoč tome što i dalje ima jaku ofenzivnu statistiku, Sosina tržišna vrijednost naglo je pala. Prema portalu Transfermarkt.de, od njegovih 18 milijuna s početka godine istopilo se na deset milijuna eura. Sosine kvalitete najbolje se prikazuju kada djeluje kao lijevo krilo ispred zadnje trojke. Sustav koji će trener Sebastian Hoeneß vjerojatno nastaviti graditi.

"Sosa se u Stuttgartu osjeća vrlo ugodno, izuzetno cijeni ambijent u klubu i ljude u švapskoj prijestolnici. Porastao je i njegov status unutar momčadi. Ako i dalje nema unosnih ponuda iz Europe koje bi mu omogućile iskorak u karijeri - primjerice u neki top klub - nema razloga za rastanak. Sosin odlazak nikada ne ode predaleko. A ako se uskoro ne pokrene, moglo bi biti prekasno za Sosu, koji bi mogao provesti još puno godina u Švapskoj. Možda čak i do kraja karijere. Tada bi se neviđena odiseja pretvorila u ljubavnu priču."



Tagovi

Borna SosaBundesligaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti