Vratila se Primera: Glavna zvijezda domaćih riješila seviljski derbi na Pizjuanu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 23:53

Neizvjesna utakmica otišla na stranu Lopeteguijeve momčadi.

Utakmicom 28. kola na Ramoz Sanchez Pizjuanu, El Gran Derbijem između Seville i Betisa, vratila nam se Primera nakon pandemije koronavirusa. Gotovo tri mjeseca stanke završeni su seviljskim okršajem u kojemu je pobjedu odnijela domaća momčad na krilima najskupljeg igrača na travnjaku - Lucasa Ocamposa - koji je upisao pogodak i asistenciju za konačnih 2:0.

Ipak, daleko je to bilo od jednosmjerne utakmice, 'zeleno-bijeli' su bili apsolutno ravnopravan suparnik na travnjaku, ali sve veće prilike i golove zabilježili smo u suprotnom šesnaestercu.

Unatoč stativi bivšeg igrača Marseillea Ocamposa te jednoj odličnoj šansi, ali i promašaju Luuka de Jonga, nismo vidjeli golove u prvom poluvremenu. Međutim, domaćini su se iskupili u drugom na praznom Pizjuanu.

Igrala se 54. minuta kada je stoper gostiju Marc Bartra nesmotreno naskočio na suparničkog igrača u prilikom prekida u vlastitom šesnaestercu. VAR je javio glavnom sucu Antoniju Mateuu Lahozu da je riječ o dvojbenoj situaciji, a nakon pregleda on je dosudio kazneni udarac koji je sigurno realizirao argentinski krilni napadač.

Ocamposu je ovo bila peta utakmica zaredom da je postigao pogodak, pandemija mu nije utjecala na formu te je tako podsjetio na jedne od najboljih igrača u redovima Seville, poput Alvara Negreda, kojemu je posljednjem pošlo "za nogom" da poentira u pet uzastopnih utakmica u Sevillinom dresu, još tamo 2011. godine.

Momčad Julena Lopeteguija iskoristila je Betisovu grogiranost te je cijelu stvar riješila za manje od deset minuta. U 63. minuti Ocampos je izveo korner, prekid je opet bio poguban za Rubijeve momke, a ovog puta najviši u skoku bio je veznjak Fernando koji glavom zabija za 2:0.

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lucas Ocampos

Ostale Vijesti