REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Glava je htjela, ali tijelo je reklo - dosta: Mario Gavranović (opet) odlazi u igračku mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 11:00

Prije dva mjeseca prekinuo je igračku mirovinu i potpisao za Mendrisio, ali ipak je shvatio kako je došlo vrijeme da objesi kopačke o klin

Mario Gavranović sredinom siječnja ove godine prekinuo je igračku mirovinu i potpisao za švicarskog četvrtoligaša FC Mendrisio. Njegov dolazak u klub nedaleko Lugana bila je velika vijest u Švicarskoj, ali samo dva mjeseca kasnije nekadašnji napadač Rijeke i Dinama definitivno je prelomio kako je došlo vrijeme da kaže konačno zbogom profesionalnom nogometu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vijest da Gavranović (opet) ide u mirovinu objavio je njegov klub na društvenim mrežama. Tim povodom organizirana je konferencija za medije koja će se održati 20. ožujka s početkom u 13 sati na kojoj će Gavranović objasniti svoje razloge zašto smatra da je došlo vrijeme da kaže - dosta.

Gavranović je za Mendrisio odigrao samo jednu utakmicu, a najveći trag u svojoj karijeri ostavio je u dresu Dinama. Za Plave je skupio ukupno 48 pogodaka i 20 asistencija u 133 nastupa, a značajniji trag ostavio je i u dresu Züricha (110 nastupa, 37 pogodaka, 18 asistencija) te Rijeke (80 nastupa, 40 pogodaka, 13 asistencija).

Za reprezentaciju Švicarske skupio je čak 41 nastup, a najvažniji od 16 pogodaka zabio je Francuskoj u osmini finala Eura 2020 kad je u 90. minuti zabio za 3-3 što je Švicarce odvelo u produžetke, a potom i do jedanaestaraca u kojima je jedini od 10 izvođača neprecizan bio Mbappe u petoj seriji.

Gavranovića su u karijeri stalno pratile ozljede, ali kad bi bio '100 posto spreman', definitivno je na terenu pokazivao zašto je igrač za Lige petice. Osim Mendrisija, Dinama, Rijeke i Züricha, igrao je još za Kayserispor, Schalke 04, Mainz, Yverdon Sport, Xamax i Lugano. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mario GavranovićŠvicarska nogometna reprezentacijaDinamo Zagrebigračka mirovina

Ostale Vijesti