REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Giroud ostaje Rossonero! Ugovor je spreman, primanja se znaju, a Everton će morati još malo pričekati

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 10:08

Sjajna vijest za sve navijače Milana

Jednog dana, kad bude odlučio da mu je dosta ‘naganjanja’ lopte po zelenim travnjacima, Olivier Giroud otići će u igračku mirovinu kao jedan od najpodcjenjenijih nogometaša u povijesti. Godinama mu se podbacuje slaba realizacija (što je zanimljivo, budući da je najbolji strijelac u povijesti Les Bleusa) te da prečesto nije opasan po gol, dok se sve ono dobro što radi nastoji minorizirati. No, kad Girouda objesi kopačke o klin, mnogi shvatiti kakav je igrač Francuz zaista bio…

Na veliku žalost svih navijača Milana, Giroud se ne pomlađuje. Ima 36 godina, za koji mjesec doći će do brojke 37, ali čelnike Rossonera to nije spriječilo da mu ponude novi ugovor. Na stranu sad s godinama, procjena struke je da Francuz i dalje radi razliku na terenu, a budući da je njegova velika želja bila ostati u Lombardiji, francuskog nogometaša ćemo i sljedeće sezone gledati u crveno-crnom dresu.

Giroud će uskoro potpisati novi ugovor do kraja sezone 23./24., a Zlatan Ibrahimović, barem prema onome kako sada stoje stvari, isto neće učiniti. Iako nema službene potvrde, Francuz bi za tih novih 12 mjeseci trebao zaraditi 3.5 milijuna eura, a prije nego što će potpisati novi ugovor sa svojim sadašnjim klubom, Giroud će se morati zahvaliti na ponudama nekim drugim klubovima koji ‘grizu’ još od siječnja ove godine kako bi ga na koncu sezone doveli u svoje redove besplatno (Everton, West Ham). Neće se Olivier vratiti na Otok, tamošnji mediji i često zasljepljenja nebitnim stvarima javnost ga ionako nikada nisu znali cijeniti pa je tako njegov novi potpis s Milanom samo pitanje dana.

Nadalje, pitanje devetke, usprkos izvjesnom ostanku Girouda, ostaje otvoreno. Osim što Zlatan broji svoje posljednje mjesece u klubu, na ljeto se sprema i prodaja Origija. Belgijac je u svojoj prvoj sezoni u dresu Milana upisao 27 nastupa u svim natjecanjima te je pritom skupio tek dva pogotka. Uprava nije zadovoljna, smatraju kako se 27-godišnjak nije dobro snašao te već nakon godinu dana žele s njim pozdraviti. Ono što su tri ključne pozicije na kojima se Milan želi pojačati na kraju sezone su zadnji vezni, desno krilo i centralni napadač. S tim da će pojačane u vrhu napada postati nešto neizbježno, a ne samo želja…

Giroud je u Milanu od ljeta 2021., dosad je skupio 74 nastupa, 26 pogodaka i 10 asistencija, a ti će se brojevi u narednih 14 mjeseci itekako povećati. (rv)



Tagovi

MilanOlivier Giroud

Ostale Vijesti