JENNIFER LORENZINI/Action images
JENNIFER LORENZINI/Action images

Gervinho i društvo u knockdownu: Primili 70 pogodaka i obrušili se prema drugoligaškoj provaliji

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 22:09

Parma bi do kraja morala dobiti svih pet utakmica i još uvijek ne bi bila sigurna. A taj film nećemo gledati, jer su kroz cijelu sezonu slavili samo triput

Nogometaši Parme danas su napravili veliki korak prema drugoligaškoj provaliji. Bit ćemo hrabri napisati da su zapečatili svoju sudbinu u Serie A, jer su u derbiju začelja ugostili Crotone i na kraju travnjak napustili pognutih glava.

U ludoj utakmici je Crotone, momčad koja se već davno oprostila od ovog ranga natjecanja, slavio 4:3 i upisao prvu pobjedu nakon šest uzastopnih utakmica. Bila je to za Parmu jednostavno utakmica koju su morali dobiti pod svaku cijenu, ali eto, očito su dečki koje vodi D'Aversa izgorjeli od prevelike želje.

Obrana Parme je poput sira s rupama. Primila je čak 70 pogodaka, a to je, ipak, previše za momčad koja želi igrati u Serie A. Propusna je bila i večeras i to je Crotone iskoristio već u prvih 45 minuta, uvalivši domaćinu tri komada. Strijelci su bili Magallan (14'), Simy (42') i Ounas (45'). Počasni za Parmu u tom prvom poluvremenu zabio je Hernani (29').

U nastavku su se domaćini probudili i već do 54. minute izjednačili rezultat. Prvo preko Gervinha, a onda i Mihaila. Međutim, samo 15 minuta kasnije Symi ih je dvojim drugim golom bacio u knockdown iz kojeg se više nisu digli.

Bio je to četvrti uzastopni poraz Parme, koja je ostala na 20 bodova. Čak 11 manje od Beneventa, koji drži posljednju poziciju spasa. Do kraja će Parma odigrati još pet utakmica, znači da joj je još 15 bodova igri, a to, pak, znači da mora dobiti sve kako bi ostala u Serie A.

Taj film, ipak, nećemo gledati. Zašto? Zato jer je kroz cijelu sezonu upisala samo tri pobjede. Drugim riječima, nekad veliki klub ponovno seli u niži rang. Matematički još ne, ali potvrdu ćemo dobiti kroz kolo-dva.



Tagovi

ParmaCrotoneSerie AGervinho

Ostale Vijesti