Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava (potpunog) 5. kola: Dva dinamovca izbacila dva hajdukovca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 12:00

Baturini pripao i gol kola.

Jučerašnjom utakmicom između Dinama i Varaždina na Maksimiru (2-1) upotpunjeno je posljednje 'krnje' prvenstveno kolo, 5. inicijalno odigrano 20. kolovoza prošle godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je tom pobjedom stigao Rijeci na -2 i pobjegao Hajduku na +11 te ćemo do kraja sezone gledati direktni dvoboj Plavih i Riječkih bijelih za naslov prvaka (i duplu krunu). Dinamo je jučer odigrao jednu dosta otvorenu i dobru utakmicu, slavio je s 2-1, a mogao je slaviti i uvjerljivije. Iz momčadi Plavih u potpunu postavu kola uskočila su dva igrača, strijelac prvog pogotka Martin Baturina i asistent za taj pogodak Josip Mišić. Osim što je Dinamov dvojac načeo Olivera Zeleniku, generalno je odigrao perfektnu utakmicu te je tako iz postave kola istisnuo Niku Sigura i Ibrahima Dialloa iz Hajduka koji je u tom petom kolu svladao Rudeš s 2-0 i imao osjetnu prednost na vrhu ljestvice, unatoč utakmici manje.

Zbog te dinamovsko-hajdukovske rošade napravili morali smo i postavu iz 4-2-3-1 promijeniti u 3-4-2-1.

Iz Hajduka u postavi kola ostali su Marko Livaja koji je izveo majstoriju i zabio za 1-0 protiv Rudeša, a onda i asistirao Dariju Melnjaku za drugi pogodak Bijelih.

Osijek je s minimalnih 1-0 svladao Goricu koja je igrala dobro, a najzaslužniji za pobjedu Bijelo-plavih bili su strijelac Mijo Caktaš, koji je zabio svoj 100. gol u HNL-u te Marko Malenica koji je spriječio sve pokušaje opasnih Bikova. Rijeka je s nakon preokreta svladala Lokomotivu. Iz sastava Sergeja Jakirovića, tada trenera Rijeke, u ovu postavu uvrstili smo strijelca prvog pogotka Rijeke Marca Pašalića te Stjepana Radeljića koji je bio bolji od Nike Galešića i pokazao je da raste iz utakmice u utakmicu te da bi mogao biti novi puni pogodak Rijekine sportske politike, što se kasnije i potvrdilo.

POTEZ KOLA - gol Martina Baturine

Dinamo je vrlo dobro otvorio utakmicu protiv Varaždina, napadao je goste od prve minute, a slomio ih je u 26. kada je Josip Mišić sjajnim dodavanjem 'vanjskom' pronašao Martina Baturinu koji se s lijeve strane sjurio prema sredini i u maniri Mislava Oršića pogodio za 1-0 vodstvo Plavih.



Tagovi

Germanijak postava kolaDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekHNK RijekaRijekaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNK GoricaNK RudešNK VaraždinVaraždinSlaven BelupoIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti