Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Germanijak.hr postava polusezone: Rijeka i Hajduk najzastupljeniji, Dinamo ima samo jednog igrača, Livajina majstorija u derbiju potez jeseni

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 15:30

Na kraju prvog dijela sezone 2023./24. donosimo Germanijak.hr najbolju postavu jeseni.

Nakon što smo objavili svih 19 Germanijak.hr postava kola, od kojih su 4. i 5. kola nepotpuna zbog tri odgođene utakmice, red je da objavimo i Germanijak.hr postavu polusezone. Kriterij je i ove godine jasan - postava polusezone bira se prema broju pojavljivanja u postavi kola, a na isti način birat će se i Germanijak.hr postava sezone, nakon što izaberemo najbolje postave svih 36 kola natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U ovih 19 kola ukupno je u našim postavama kola, koje zajednički izabire redakcija Germanijaka, završilo čak 109 različitih igrača.

Najviše bodova dobili su zvijezde Hajduka i Rijeke Marko Livaja i Toni Fruk, s time da je Livaja briljirao na početku sezone i u uvodnih pet kola završio u četiri postave kola (u postavu 3. kola ušao je naknadno, nakon odigrane zaostale utakmice protiv Osijeka u Opus Areni), a Toni Fruk odigrao je sjajan finiš jeseni i u posljednjih šest kola u četiri navrata bio je izabran u našu postavu kola.

Sjajna polusezona je i iza Igora Postonjskog, veznjaka Varaždina koji je zabio pet pogodaka od kojih mnoge odlučujuće.

Po četiri puta u postavi kola našlo se šest igrača - Dinamov Bruno Petković, Hajdukov Filip Uremović, Rijekin Matej Mitrović, Goričin Dino Štiglec te dva igrača Slaven Belupa - Arber Hoxha i Dominik Mioč!

Čak 20 igrača u tri je navrata izabrano u našu postavu kola: Emir Sahiti, Rokas Pukštas, Niko Sigur, Dario Melnjak, Zvonimir Šarlija (Hajduk), Marco Pašalić, Niko Janković, Lindon Selahi (Rijeka), Gabriel Vidović, Takuro Kaneko, Marko Bulat, Stefan Ristovski (Dinamo), Kristijan Lovrić, Šime Gržan, Andre Duarte, Marko Malenica (Osijek), Krešimir Krizmanić (Gorica), Karlo Bartolec, Nikola Čavlina (Lokomotiva), Ante Erceg (Istra 1961), Ivan Tomečak (Rudeš).

Dodatnih 26 igrača dva puta je završilo u našoj postavi kola, a čak 51 igrač koji je zaigrao u HNL-u u tekućoj sezoni završio je jednom u postavi kola.

Na kraju smo se, s obzirom na broj igrača u postavama kola, odlučili na 4-1-3-2 formaciju.

Na kraju su nam tri pozicije bile diskutabilne, vratarska, pozicija desnog beka i desnog krila. Iako su Čavlina i Malenica imali jednak broj mjesta u postavi kola, Lokomotivin vratar dobio je prednost budući da je u više navrata ušao u redakcijsku konkurenciju za postavu kola. Ista stvar je sa Šimom Gržanom iz Osijeka, koji je češće bio u konkurenciji za postavu kola od Karla Bartoleca, a Stefan Ristovski i Niko Sigur završili su po jednom u postavi kola kao stoper (Ristovski), odnosno defenzivni vezni (Sigur).

Za kraj, Marco Pašalić je dobio prednosti ispred Takura Kaneka iz Dinama te Emira Sahitija i Gabrijela Vidovića koji su najveći dio svojih utakmica igrali na lijevoj strani napada.

Sve Germanijak.hr postave kola možete pogledati OVDJE.

Germaijak.hr postava prvog dijela sezone 2023./24.


Germanijak.hr potez jeseni - Gol Marka Livaje u prvom kolu protiv Dinama

Bilo je nekoliko kandidata za ovu kategoriju, a u top tri ušla su dva pogotka Hajduka u derbijima. Ipak, Livajina majstorija u prvom kolu u Maksimiru pobijedila je Sahtijev gol za 1-0 pobjedu Bijelih na Poljudu. Dinamo je protiv Hajduka dominirao, vodio 1-0, imao pregršt udaraca i više od 65 posto vremena loptu u svojim nogama. Dinamo je u nastavku utakmice u 64. minuti, pri rezultatu 1-0, dobio i jedanaesterac kojeg nije realizirao Bruno Petković... Deset minuta kasnije pojavio se Marko Livaja koji je do tada bio praktički nevidljiv. Stefan Ristovski sjajno ga je 'zaštopao'. No, u 74. minuti, Josip Mišić krivo je ispucao loptu koja je pala pred peterac Dominika Livakovića. Livaja je primio loptu, na leđima je imao svojeg tadašnjeg reprezentativnog kolegu Dominika Livakovića, osvojio je duel i majstorski zabio 1-1. Gol kakav se ne može naučiti na treninzima i u nogometnim akademijama, gol za koji je potreban surovi talent i 'ulična inteligencija'. Uz to, nakon tog gola Hajduk je dobio krila, na kraju stigao i do pobjede i od tada Bijeli nisu ispuštali prednost pred Dinamom. Osim što je bio efektan, taj pogodak je odredio tijek jeseni, a možda i cijele sezone...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Germanijak postava kola

Ostale Vijesti