Instagram: nightwalker_oto
Instagram: nightwalker_oto

Germanijak saznaje: Nigerijac iz Prištine na meti HNL klubova, on bi rado igrao za Kosovo

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.10.20. | 10:29

Zabio je respektabilnih 15 pogodaka u 22 utakmice za svoju sadašnju momčad.

Pričalo se o njemu ovog ljeta, pričat će se dok traje jesenski dio sezone, a sigurno će se njegovo ime naći u prvom planu hrvatskih medija ovog siječnja kada se otvori zimski prijelazni rok jer – Otto John na meti je nekoliko klubova iz HNL-a.

Kako doznaje portal Germanijak, John je netko koga prate brojni HNL klubovi. Naravno, Lokomotiva je jedan od tih klubova budući da proteklih nekoliko sezona momčad s Kajzerice gotovo pa ima monopol na talente s Kosova, ali navodno oni nisu usamljeni u interesu za ovim potentnim mladićem.

Budući da njegov tržišna vrijednost iznosi 175 tisuća eura, a ugovorno je vezan do ljeta 2022. godine, pretpostavka je da bi se za njega trebala platiti nekakva odšteta, što trenutno nisu u stanju napraviti mnogi.

Ipak, ovo bi mogao biti klasični posao u kojem malo ulažeš da bi potencijalno puno dobio. John ima 22 godine, jedan je od onih igrača koji su atraktivni na nogometnom tržištu, a oni koji su ga 'nešto više' gledali uvjeravaju kako ima puno mjesta za napredak.

Za Prištinu je ukupno odigrao 22 utakmice, a pritom je uspio postići 15 pogodaka. Budući da je njegovo ime u rodnom mu Nigeriji potpuna nepoznanica te izbornik Nigerije na mjestu napadača ima širok izbor trenutno kvalitetnijih imena diljem Europe, John je nedavno za kosovske medije izjavio kako je spreman u budućnosti igrati za Kosovo.


Osim Lokomotive, spomenuti napadač mogao bi biti zanimljiv klubovima kao što su Hajduk, Rijeka i Osijek, s tim da Splićani imaju ostvarenu svojevrsnu suradnju sa spomenutim klubom, a to potvrđuje i činjenica da su im ovog ljeta posudili dva igrača - Lumbardha Dellovu i Niksona Memaja.

S druge strane, valja naglasiti da ni Osijek nimalo ne zaostaje u utrci. Osijek također ima drugu momčad gdje bi John mogao proći fazu aklimatizacije na novu sredinu, a Bjelici bi on mogao biti posebno zanimljiv iz razloga što on trenutno, izuzev Diona Drene Belje, nema središnjeg napadača u svojim redovima.

Tu je Mierez, tu je Erceg, ali obojica su na posudbi. John bi mogao biti netko tko bi im idealno došao…

Za kraj, valja spomenuti i Riječane koji su također u potrazi za napadačem. Kulenović i Yeteke su na posudbi, dok je devetka Rijeke Milan Ristovski 'out' do daljnjeg nakon što je na treningu slomio nogu. Nije Mišković u situaciji kao prije nekoliko sezona da se 'troši šakom i kapom', ali John ne bi trebao biti (pretjerano) skup, a mogućnost zarada na njemu bila bi jako velika.

Bilo kako bilo, ime ovog 22-godišnjeg Nigerijca skoro da ni nije bilo spominjano u hrvatskim medijima, ali nema sumnje da će se o njemu sve više i više pisati. Pogotovo ako nastavi s igrama kao dosad…



Tagovi

transferiKosovoNigerijaHNL

Ostale Vijesti