Marko Mrkonjic/PIXSELL
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Germanijak saznaje: Hrvatski drugoligaš je za svojeg najboljeg igrača tražio milijun eura odštete

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 15:20

Tražili su ga neki prvoligaši, ali kad su čuli koliko za njega moraju platiti, interes je brzo splasnuo...

Kako saznaje portal Germanijak, Marko Dabro ostao je član BSK Bijelog Brda iz pomalo nevjerojatnog razloga. Naime, Osijek je bio jako zainteresiran za njegovim uslugama, Nenad Bjelica vidio ga je kao idealnu zamjenu za Ramona Miereza, ali čelni ljudi BSK Bijelog Brda za svojeg su najboljeg igrača tražili odštetu u iznosu od milijun eura!

Naravno, Osijek nije mogao (a ni želio) platiti takav iznos za drugoligaškog igrača pa je tako s vremenom BSK malo smanjio svoje financijske zahtjeve, ali oni su svjedeno ostali previsoki da bi neki klub iz 1.HNL odlučio riskirati njegovim dovođenjem.

S druge strane, valja naglasiti kako Marko Dabro s punim pravom nosi epitet 'hit igrača' 2.HNL.

23-godišnji napadač rodom iz Vinkovaca ove je sezone odigrao devet utakmica u drugoj ligi, pritom je postigao čak 11 pogodaka, dok su svi njegovi suigrači zajedno zabili šest pogodaka. Naravno, BSK će na nekadašnjem igrač Fiorentine sigurno zaraditi lijep novac, ali na temelju fantastičnog ulaska u sezonu tražiti za jednog igrača milijun eura djeluje potpuno nerealno.

Nema sumnje da će Dabro, ukoliko nastavi s igrama kao dosad, uskoro napustiti 2.HNL. Uostalom, nisu čelnici Fiorentine 'bezveze' za nega izdvojili 800 tisuća eura u ljeto 2013. godine kad je spomenuti mladić imao samo 16 godina.

U svakom slučaju, ovaj iznimno nadareni napadač (koji je također jako dobar igrač futsala) sigurno ima svijetlu budućnost pred sobom, a ukoliko nastavi ovako 'trpati', interes za njegovim uslugama neće dolaziti samo od hrvatskih prvoligaša...


Tagovi

Marko DabroBSK Bijelo BrdoHNLDruga HNLNenad BjelicaOsijektransferi

Ostale Vijesti