Srećko Niketić/PIXSELL
Srećko Niketić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Vuković potpisao, danas službeno predstavljanje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 10:35

Povratak kući u jako dobrom trenutku, Hajduk ima velike ambicije za ovu sezonu, a Vuković će se sigurno igrački i karakterno veoma brzo uklopiti u novu momčad.

Josip Vuković novi je igrač Hajduka. 28-godišnji Splićanin vratio se u matični klub kao slobodan igrač nakon što je prošlu sezonu proveo u Osijeku s kojim je jučer dogovorio sporazumni raskid suradnje.

Nekadašnji U-19 reprezentativac je prije dolaska u Osijek odradio dvije jako dobre sezone u portugalskom Maritimu, jedno vrijeme ga se povezivalo s velikanima kao što su Chelsea i Southampton, ali se u konačnici ti transferi nisu realizirali.

Vuković je defenzivni veznjak koji će momčadi kao što je Hajduk biti od velike koristi. Zbog onoga što on nosi u veznu liniju – a to su snaga, skok, mirnoća, iskustvo i kombinatorika – najviše bi mogli profitirati baš oni od kojih se na Poljudu dogodine čeka najveći 'boom', a to su Marko Livaja i Stipe Biuk.

„Čast mi je da sam bio dio najbolje generacije u povijesti kluba, o Osijeku ne mogu reći jednu ružnu riječ. Stvarno mi je žao što odlazim, ali to je život profesionalca“, rekao je Vuković pa dodao:

„Svi znamo kakav je život profesionalnog nogometaša, moramo brzo reagirati u datom trenutku i prihvatiti ponude koje nam se pružaju jer druge ili treće možda neće biti“, podvukao je zahvalni veznjak kojeg bi svaki trener rado imao u svojoj svlačionici.

Osim Vukovića, iz tabora Bilih danas se očekuje još vijesti po pitanju novih ugovora, ali zasad detaljnijih informacija na tu temu nema. 28-godišnji veznjak stiže kao zamjena za Jurića koji je otišao put Parme, Nejašmić je prekjučer službeno predstavljen kao novi igrač Osijeka, dok zasad nije poznato hoće li dvojac JakobušićNikoličius pronaći zajednički jezik s talijanskim veznjakom Fossatijem.

Posljednje informacije govore kako Talijan ima prevelike apetite što se tiče primanja, ali ne treba odbacivati mogućnost da će se oni smanjiti i da do dogovora može doći. Konyaspor i Osijek prate razvoj situacije, ali zasad je prerano o svemu pričati budući da veznjak 'važe ponude' te ni on sam nije još donio konačnu odluku gdje bi nastavio svoju karijeru.

Spomenimo za kraj kako će Vuković biti predstavljen kao novi igrač Hajduka danas tokom dana.


Tagovi

Josip VukovićGermanijakGermanijak doznajeHajdukOsijeknogometni transferitransferi

Ostale Vijesti