Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak doznaje: Slavenov golman odlazi u Drugu grčku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 15:12

Nova posudba logičan je rasplet nakon što su u klub stigli Antun Marković te Ivan Sušak

Svlačionicu Farmaceuta trenutno dijele četiri vratara. Nakon što je po isteku ugovora klub napustila „jedinica“ Ivan Filipović, mjesto na vratima Koprivničanaca dobio je nekadašnji golman Gorice Ivan Čović. Dostojno je zamijenio imenjaka, u otvaranju prvenstva protiv Dinama svoju je mrežu ostavio netaknutom i tako zaslužio mjesto u početnoj postavi momčadi na duže staze.

Od prvog dana priprema, među Slavenašima je i Antun Marković. Dečko koji je u Koprivnici napravio prve seniorske nogometne korake, a 2017. pod Antom Čačićem dobio i poziv u hrvatsku reprezentaciju, vratio se na Apaš nakon kratkih epizoda u Papuku i Rot-Weiss Erfurtu. Iako mu činjenice da je bio među Vatrenima i da ga podravska publika itekako dobro poznaje idu u prilog, Marković je kod Klafurića zasad samo rezerva. Uz njega, ovdje je Karlo Slukić, domaći mladić koji se prošle sezone kalio u vinkovačkoj Cibaliji, a u klub je iz Maribora kao posljednje golmansko pojačanje stigao i mladi dvometraš Ivan Sušak, potpisavši prošlog tjedna.

Četiri su vratara, čini se, ipak previše. A cijenu mora platiti - najmlađi. Naime, kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, 21-godišnji Karlo Slukić zbog krcatog će kadra na novu posudbu, ali u inozemstvo. Rođeni Koprivničanac do kraja tjedna potpisuje za Chaniju, momčad koja je proteklu sezonu u drugoj ligi Grčke okončala kao petoplasirana na tablici. Slukić se nada kako će posudba biti dvogodišnja, očito nezadovoljan situacijom u Slavenu za čiju seniorsku momčad tek treba debitirati u službenom dvoboju.

U grčkom je klubu u sezoni 2015./16. bio i nekadašnji Farmaceut Vilim Posinković, a Slukića ondje čeka jednako zahtjevan zadatak skupljanja minutaže: ako je vjerovati Transfermarktu, u kadru Chanije trenutno su četiri vratara i mladom Podravcu opet predstoji borba za poziciju. Hoće li se 50 tisuća eura vrijedan čuvar mreže na Kreti uspjeti izboriti za minute, tek ćemo vidjeti.


Tagovi

Slaven BelupoKarlo SlukićChania

Ostale Vijesti