Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Samir Toplak novi je trener Gorice, Črnko osobno po njega otišao u Kneginec

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 17:16

Nakon sedam vezanih poraza, od kojih je zadnji presudio Krunoslavu Renduliću, prvoligaš ima novo rješenje na svojoj klupi.

Pričalo se o tome već neko vrijeme, a sada smo dobili i potvrdu iz izvora bliskom klubu.

Samir Toplak će nakon prošlosezonske avanture u Lokomotivi, po drugi put u svojoj karijeri sjesti na Goričinu klupu. Prvi put je to bilo kada su bili drugoligaš, no teško da se u Turopolju puno sjećaju tog kratkog mandata koji je trajao svega devet utakmica.

Zanimljivo, Toplak preuzima klub loše forme, no za razliku od dosadašnjih angažmana (poglavito Lokomotiva, Varaždin i Inter) ovog puta Toplak ne stiže kao vatrogasno rješenje s kojim se pokušava osigurati opstanak u društvu najboljih.

Inače, kako doznajemo, sve se odvilo danas pod velom tajne. Predsjednik Gorice Nenad Črnko je dogovorio posao sa Toplakom u njegovom domu u Knegincu, a Samirov jedini uvjet za dolazak je bio taj da s njim u Goricu preseli i Branko Lađević, pomoćni trener s kojim Toplak surađuje dugi niz godina.

Toplak je komunicirao i s nedavno otpuštenim Krunom Rendulićem s kojim se jako dobro poznaje, pa će novi trener imati cijeli spektar potrebnih informacija pred prvi trening, a onda i prvenstveno kolo gdje će Gorica pokušati zaustaviti negativni niz na svom stadionu protiv Tadićevog Dragovoljca.

Primarni cilj ove sezone je zadržati stabilnu poziciju u HNL-u, gdje će se Gorica boriti za peto mjesto s Lokomotivom i Slaven Belupom, Šesta pozicija bi bila zadovoljavajuća pred dugi ljetni odmor gdje će Toplak imati vremena dubinski izanalizirati kadar, a potom i odraditi pripreme i pripadajući prijelazni rok.




Tagovi

Samir ToplakHNK GoricaNK VaraždinInter ZaprešićNK Lokomotiva

Ostale Vijesti