Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Pregovori oko Oršića opet prekinuti, Dinamo ne popušta, hoće li popustiti Southampton!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.23. | 15:14

Uzbudljivo u Maksimiru...

U 24 sata sve se promijenilo. Odlazak Mislava Oršića u Southampton jučer se čini kao formalnost, Oršić je već dogovorio svoje uvjete, ostao je u Zagrebu, nije išao na pripreme, čekajući konačan dogovor. Međutim, danas poslijepodne Germanijak doznaje da su pregovori došli u slijepu ulicu, klubovi se ne mogu dogovoriti oko odštete i posao bi mogao potpuno propasti, ako Englezi ipak ne odriješe novčanik.

Naime, predstavnici Southamptona došli su u utorak u Maksimir, do večernjih sati pokušali slomiti Dinamo, ali u modrom klubu bili su šokirani niskom ponudom. Englezi su ponudili tek nešto više od pet milijuna eura, uz sporu dinamiku plaćanja, Dinamo to nije prihvatio. No, po onoj da je jutro pametnije od večeri, svi su vjerovali da će nastavak u srijedu ipak donijeti dogovor. Ali, ništa! Southampton je ostao čvrst, ali i Dinamo, klubovi se nisu približili nekom graničnom iznosu od 7 milijuna eura plus bonusi, iako se u prvi tren baratalo i iznosom od osam milijuna. Pregovori su prekinuti, Southamptonu poručeno da nema prodaje ispod cijene.

Tijekom dana engleski su mediji pisali da Oršić pregovara i s drugim klubovima, da je najozbiljniji Everton, uz njega i Nottingham Forest, možda će nakon ovog Southamptonova fijaska oni dočekati šansu i ozbiljnije ući u priču. Naravno, ništa nije definitivno gotovo i propalo niti kad je Southampton u pitanju. Naime, predstavnici engleskog kluba i nakon te zadnje runde pregovora ostali su u Zagrebu, a u Zagrebu je i dalje i Mislav Oršić i nema naznaka da se se tijekom dana pojaviti na pripremama u Rovinju. Što opet sugerira da je ipak moguć konačan dogovor i da će na kraju sve završiti njegovim odlaskom. Jer, činjenica jest, Oršić je već kazao treneru Anti Čačiću da želi u Southampton, na neki je način već glavom (bio) tamo, Dinamo mu je svojevremeno obećao da će ga pustiti u slučaju ponude iz Engleske i, zapravo je svima u interesu da se ovaj posao završi. Ali, što narod kaže, nema džabe ni u stare babe.


Tagovi

Mislav OršićDinamo ZagrebGNK DinamoSouthampton

Ostale Vijesti