Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Pjacu detalji dijele od povratka u Dinamo! Dolazi i jedan od stopera Rijeke?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 08:00

U Maksimiru su dali zeleno svjetlo za Pjacin dolazak, a i on je jasno rekao da želi u Dinamo. Posao bi uskoro mogao biti dogovoren

Marko Pjaca sve je bliže povratku u Maksimir! Priča se o njegovom dolasku u Dinamo već dugo, zna se i da je on vrlo zainteresiran i, kako doznaje Germanijak, posao bi uskoro mogao biti dogovoren. Kontakti između Dinama i Pjace postoje već neko vrijeme, u zadnje su se vrijeme intenzivirali, a sad kad je završila sezona, trebali bi postati i konkretni. Pjaca je, navodno, svima rekao da je Dinamo njegov prvi, da ne kažemo i jedini izbor!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Marko Pjaca priključio se pripremama reprezentacije za Euro u Njemačkoj, ali, ne bi bilo ništa neočekivano da već tijekom ovog tjedna krenu konkretni razgovori oko njegovih uvjeta i da Pjaca na Euro ode kao igrač Dinama. Poznato je da njegova odštetna klauzula u Rijeci iznosi 1,5 milijuna eura, no, može se i ta svota spustiti. Naime, od tog iznosa polovica ide Pjaci (takav mu je ugovor s Rijekom), što znači da bi, ako se on odrekne dijela svog novca, odšteta mogla biti i manja. No, to su ti detalji, koji se još trebaju riješiti, uglavnom, za Pjacin dolazak u Dinamo svi su u Maksimiru dali zeleno svjetlo i taj bi se posao mogao brzo realizirati. Isto tako, jasno je i Pjaci, s obzirom na njegovu situaciju i te probleme, koje je imao u karijeri, da neće u Dinamu igrati baš svaku utakmicu, da neće biti 'prva violina', oogotovo ako ostane Bruno Petković, ali, nakon sezone povratka, u kojoj je oscilirao s formom, ipak se očekuje da bi Dinamu mogao pomoći. Pogotovo u europskim utakmicama.

A prema drugim informacijama Pjaca nije jedini igrač Rijeke, koji bi mogao završiti u Dinamu. Modri razmišljaju i o dvojici riječkih stopera, Niki Galešiću i Stjepanu Radeljiću. Naravno, ne planiraju dovesti obojicu, već je moguće da će krenuti po jednog od njih. Neki u Maksimiru zagovaraju mlađeg Galešića, drugi su skloniji iskusnijem Radeljiću, jasno, za razliku od Pjace oni nemaju fiksne odštete i oko njih će trebati pregovarati s Rijekom. Znamo da je to često bio težak i iscrpljujući razgovor! Stoga je u ovom trenutku teško reći koji od njih dvojice je bliži Dinamu, možda na kraju ne dođe nijedan. Pogotovo ako se otvori opcija dolaska Dejana Lovrena, oko kojega, također, traju razgovori unutar maksimirskih zidova. U svakom slučaju, stoperska pozicija jedna je od primarnih, kad su pojačanja u pitanju, Dinamo traži još jednog, možda i dvojicu igrača za tu ulogu. Prijelazni rok se u Maksimiru polako zahuktava.



Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaHNK RijekaNiko GalešićStjepan Radeljić

Ostale Vijesti