Johnatan Moscrop/Newscom
Johnatan Moscrop/Newscom

Germanijak doznaje: Pao je dogovor, Čolak postaje nasljednik Prše i Jelavića na Ibroxu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.07.22. | 09:00

Postignut je dogovor Škota i PAOK-a, povremeni hrvatski reprezentativac uskoro će postati novi igrač plavih iz Glasgowa

Antonio-Mirko Čolak, povremeni hrvatski reprezentativac i napadač PAOK-a trebao bi uskoro postati igrač Glasgow Rangersa! Naime, prema infromacijama Germanijaka, između solunskog i škotskog kluba napokon je pao dogovor, Grci su pristali prodati Čolaka za oko 2,5 milijuna funti i do okončanja transfera ostale su tek formalnosti poput liječničkog pregleda i potpisa ugovora.

Giovanni van Bronckhorst, trener Rangersa, veliki je Čolakov obožavatelj još od lani kad je Čolak dvama golovima u dresu Malmöa izbacio Rangerse iz Lige prvaka. Doduše, Nizozemac tada nije bio u Glasgowu, na klupi Rangersa sjedio je Steven Gerrard, ali, očito je i van Bronckhorst zapamtio Čolaka i već ga dulje želi dovesti na Ibrox. Pregovori s PAOK-om trajali su neko vrijeme, Grci u prvi tren nisu željeli pustiti Čolaka, no, čini se da su popustili i da će ga sad napokon prodati.

Iako je iz PAOK-a išao na posudbu u Malmö, a onda se vratio jer Grci nisu našli kupca, Čolak se na kraju uspio nametnuti u PAOK-u i postati jedan od važnih igrača. Uostalom, transfer u redove finalista Europske lige dovoljno govori, kao i upornost kojom su ga Škoti željeli dovesti. Čolak je bio prva meta prijelaznog roka, PAOK je prvotno odbio dva milijuna funti plus bonuse, odbio je potom i drugu, malo pojačanu ponudu, no, bila je, čini se, treća sreća, za 2,5 milijuna funti Čolak bi trebao odjenuti dres Rangersa. I nakon Dade Prše i Nikice Jelavića postati treći hrvatski napadač u tom klubu, a tamo će ga dočekati Borna Barišić, o čijem se odlasku stalno priča, ali zasad je još uvijek na Ibroxu.


Tagovi

Antonio-Mirko ČolakGlasgow RangersPAOK

Ostale Vijesti