Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Ništa od povratka u HNL, Soudani potpisao za Maribor! Tolić se vraća u Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 15:10

Iako je bio velika želja Gorice i Željka Sopića, bivši Dinamov igrač odlučio je karijeru nastaviti u Sloveniji

El Arbi Hilal Soudani neće se vratiti u HNL, neće potpisati za Goricu, iako je bio velika želja Željka Sopića i čelnika tog HNL kluba. Naime, Alžirac je u ponedjeljak postao novi igrač Maribora! Kako Germanijak doznaje, 35-godišnji Soudani potpisao je ugovor sa slovenskim doprvakom i priključio se pripremama trenera Damira Krznara. Već prije neki dan se pojavila informacija da bi Krznar mogao pokvariti posao Goričanima, izjavio je i sam da je Soudani njegova želja, a u ponedjeljak je ta priča dobila i formalni nastavak. Soudani, koji je bio jedan od najboljih stranaca u Dinamovoj novijoj povijesti i ostavio je dubok trag u Maksimiru, više je puta rekao da bi se želio vratiti u Zagreb i ovdje živjeti, ali sad se ipak odlučio za 100-tinjak kilometara udaljeni Maribor.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i postao igrač Maribora. Znam da je to veliki klub, imao sam dosta informacija o Mariboru i prije dok sam bio u Dinamu. Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo imati odličnu sezonu. Volio bih da postanemo prvaci i borimo se za najveće uspjehe. Ovdje ću se osjećati kao kod kuće, a vrlo mi je važno i saznanje da ću biti blizu Zagreba, gdje imam obitelj i prijatelje. Velike zasluge za moj dolazak ima i Damir Krznar, poznajemo se jako, jako dobro. Dugo smo razgovarali i odlučio sam prihvatiti poziv. Godine su samo brojke, bitno je što pokazuješ na terenu i kako se brineš o sebi i treniraš. Ovdje sam da pomognem momčadi i odradim svoj dio posla.", rekao je Soudani nakon potpisa.

Kad smo već kod Maribora, spomenimo da su pripreme momčadi već počele, a na njima nema Marka Tolića, igrača koji je bio na posudbi iz Maksimira. Nagađalo se da bi mogao i ostati u Mariboru, spominjalo ga se kao dio mogućeg 'paketa' u transferu napadača Žana Vipotnika u Dinamo, ali od toga, barem zasad, ništa. Tolić je napustio Maribor, vratio se u Zagreb i mogao bi se pojaviti na okupljanju Igora Bišćana u ponedjeljak 19.lipnja. No, zasad je teško reći hoće li Tolić doista s Dinamom na pripreme, navodno za njega postoji interes drugih klubova, ali, trenutno je, pro forme, igrač Dinama, koji čeka prvi radni dan priprema za novu sezonu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

El Arbi Hillel SoudaniMariborDamir KrznarHNK GoricaMarko TolićGNK Dinamo

Ostale Vijesti