Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Lokomotiva po provjerenom receptu dovodi jednog od najvećih talenata kosovskog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 11:15

Lokomotivin skaut za sada ima omjer 7 od 8.

Prema neslužbenim informacijama Arber Hoxa postat će novi igrač zagrebačkog prvoligaša Lokomotive. Hoxa je 21-godišnji krilni napadač koji je posljednje dvije sezone igrao za lokalni Ballkani. Smatra se jednim od najvećih talenata kosovskog nogometa i ponajboljim igračem kosovskog prvenstva u prošloj sezoni. Hoxha je, naime, zabio 8 pogodaka u 17 utakmica za Ballkani i bio je drugi strijelac trećeplasiranog kluba kosovske lige.

Ovaj talentirani Kosovar propustio je cijeli jesenski dio prošle sezone zbog ozljede ligamenata, no na proljeće je djelovao impresivno, pogotovo u finišu sezone kada je zabio pet pogodaka u posljednja četiri kola.

Hoxa je debitirao za reprezentaciju Kosova prije više od godinu dana u prijateljskoj utakmici protiv Švedske, a u Lokomotivu dolazi na preporuku legendarnog igrača brojnih hrvatskih klubova, uključujući i zagrebačkog Dinama, a danas šefa Lokomotivine skautske službe za Albaniju i Kosovo, Besnika Prenge.

A to je provjereni recept. Prenga je naime Lokomotivi preporučio Lirima Kastratija, Myrta Uzunija, Jona Mersinaja, Enisa Cokaja, Indrita Tucija, Hajdina Salihija, Sherifa Kallakua, Eidsa Malikji, a sada i Hoxu.

Od prethodne osmorice, možemo reći kako su se svi pokazali kao pojačanja osim Malikjija koji je početkom prošle sezone krenuo u udarnih 11, no brzo je prebačen na klupu.

Kallaku je pak krenuo odlično, bio je standardni prvotimac u prvom dijelu sezone, no pod Jerkom Lekom je, kao i ostatak momčadi pao u formi, a onda je pod Samirom Toplakom prebačen na klupu.

No, sve u svemu, možemo reći kako Prengine preporuke nešto znače. Za sada ima omjer 7 od 8 pogođenih igrača albanskog porijekla, a svi u klubu s Kajzerice se da će nakon Hoxe ovaj učinak pogodaka biti 8 od 9.


Tagovi

NK LokomotivaAlbanijaHrvatskaKosovoLirim KastratiMyrto UzuniSherif KallakuIndrit TuciArber Hoxha

Ostale Vijesti