Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Germanijak doznaje: Ivan Mance opet jedan od kandidata za dolazak u Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 20:00

Mance, koji je kao sportski direktor, stvarao onu moćnu Rijeku, opet dobro kotira u Maksimiru. No, pitanje je hoće li se i ovaj put njegov dolazak realizirati

Dinamo i dalje traži sportskog direktora, ušli su Modri već u 'crveno', jer prijelazni rok je, praktički, već počeo. Sergej Jakirović crta listu potencijalnih pojačanja, igrača koje bi želio vidjeti u momčadi od siječnja, međutim, nije on taj, koji bi te igrače trebao dovoditi i s njima pregovarati. S jedne strane, kao da u Maksimiru uopće ne žure s pronalaskom tog čovjeka za najvažniju funkciju u klubu, a s druge, neka se imena, sporadično pojavljuju kao potencijalni kandidati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije tjedan dana načuli smo da u Maksimiru ozbiljno razmišljaju o strancu na toj poziciji, pa onda opet zatišje. A sad se, kako Germanijak doznaje, 'u igru' vratio Ivan Mance! Čovjek, koji je kao sportski direktor stvarao onu moćnu Rijeku prije šest-sedam godina i koji se, među rijetkima u hrvatskom nogometu, usmjeravao baš u posao sportskog direktora, a ne trenera, ponovno je 'živa' opcija. Valjda su u klubu shvatili da moraju brzo reagirati, da moraju pronaći stručnjaka, koji će odmah uskočiti u vatru i odraditi prijelazni rok po svim zahtjevima i potrebama, a Mance je sigurno jedan od takvih. Navodno njegovo dolazak zagovara predsjednica Uprave Vlatka Peras, no, pred njegovim je dolaskom u Maksimir više prepreka. Prvo, on je trenutno sportski direktor u turskom Göztepeu, koji je dio grupacija srpskog biznismena Dragana Šolaku, čiji je najpoznatiji eksponat engleski Southampton. Pitanje je bi li Mance sad napuštao takvu poziciju i došao u neizvjesnost Dinama, u kojemu je, primjerice, Dario Šimić trajao svega šest mjeseci. Pitanje je, zapravo, što bilotko pa i Mance, može napraviti u samo mjesec dana, a ulog je ogroman.

Drugo, Mance je već bio kandidat za sportskog direktora, prije godinu i pol dana, kad je na klupu trebao sjesti Darko Milanič. Slovenca je u Maksimir tada dovodio Zdravko Mamić, s njim je u 'paketu' iz ciparskog Paphosa trebao tada doći i Mance, koji je, navodno, bio prijedlog Zorana Mamića, čiji veliki respekt uživa. Kako je tada 'puknulo' oko Milaniča, što je bio prvi front između tadašnje Uprave i Zdravka Mamića, u zaborav je pao i Mance. Ali, on tada niti iz nekih privatnih razloga nije bio zainteresiran za povratak u Hrvatsku. Potom je preuzeo spomenutu funkciju kod Dragana Šolaka. Treće je pitanje bi li Mancea od Dinama odvratila i nedvojbena privržanost Rijeci?

Ne znamo u ovom trenutku jesu li se, i koje, okolnosti promijenile, ali Mance trenutno figurira kao vrlo ozbiljan kandidat za sportskog direktora u Dinamu. No to, naravno, ne mora značiti ništa, puno se već imena i kombinacija vrtjelo ovog ljeta i jeseni, ne samo kad je sportski direktor u pitanju. Puno je struja, interesa i planova da bi se išta moglo predvidjeti. I, bi li Mance uopće prihvatio taj posao? U svakom slučaju, zanimljivo je, da je nakon godinu i pol netko u Dinamu došao na istu ideju...



Tagovi

GNK DinamoIvan ManceHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti