Privatni album
Privatni album

Germanijak doznaje: Gotovo je, Beljo prihvatio ponudu Augsburga, otputovao je na liječnički!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 15:45

Mladi Osijekov napadač odlučio je otići u Bundesligu i napraviti novi iskorak u karijeri. Bio je velika želja trenera Enrica Maassena

U jednom se trenutku opet činilo da od transfera Diona Drene Belje u njemački Augsburg neće biti ništa, naime, u četvrtak ujutro proširila se informacija da su se igrač, njegova obitelj i agenti koji se brinu o njegovoj karijeri zahvalili Nijemcima na upornosti, silnom interesu i želji da ga dovedu u Bundesligu. Pričalo se i da bi se Dinamo mogao vratiti u igru, možda pokušati boljom ponudom ipak primamiti Belju u Maksimir. No, poslijepodne je bilo 'pametnije' , Beljo je prelomio, otišao u Augsburg! I to već večeras, privatnim zrakoplovom, plan je da već večeras obavi liječničke preglede, a onda i potpiše ugovor. Već u subotu Beljo bi mogao debitirati za novi klub, u prijateljskom susretu protiv Wolfsburga.

Osijek je tako zaključio još jedan zimski transfer, nakon odlaska Kleinheislera u Panarhinaikos, ostao je i bez Belje, svojeg najvećeg dragulja, koji će karijeru nastaviti u Augsburgu. Inače, Osijek bi trebao zaraditi tri milijuna eura, plus bonuse, plus postotak od iduće prodaje (govori se o 15 posto). No, od tih tri milijuna eura, 10 posto Osječani trebaju isplatiti Istri, gdje se Beljo 'kalio' na posudbi. Beljo nije htio odmah na prvu prihvatiti ponudu, dosta je razmišljao, vagao, gledao što je najbolje za razvoj njegove karijere. Augsburgov trener Enrico Maassen zvao ga je svakodnevno, pozivao ga da dođe, govorio mu što od njega očekuju i kakvu mu je ulogu namijenio, detaljno objasnio ne samo taktički već i plan nogometnog razvoja, treninga. Upravo je to najviše privuklo Belju u Augsburg, činjenica da su Nijemci bili uporni i detaljni, da su pokazali neviđenu želju da ga dovedu i u trenucima kad se već činilo da će transfer propasti. Sportski direktor kluba došao je iz Marbelle u Umag razgovarati s igračem, a to su detalji koji često presuđuju u ovakvim dvojbama. Jednostavno, Augsburg je, kao nitko dosad, pokazao koliko želi Belju i mladi igrač odlučio je vratiti za takav stav kluba.

Jedini je minus, zapravo, mogućnost da Augsburg na ljeto ispadne iz lige, jer je u zoni ispadanja, pa bi nakon šest mjeseci Bundeslige, Beljo morao igrati u 'Zweiti', no, zašto razmišljati negativno i pesimistično? Pred njim je pola godine igranja u jednoj od najvećih liga svijeta, puni stadioni, velike utakmice i prilika da napravi sjajan nogometni iskorak. Uostalom, ima li većeg gušta, za Augsburg će debitirati protiv Borussije u Dortmundu 22.siječnja!?




Tagovi

Dion Drena BeljoAugsburgOsijekBundesliga

Ostale Vijesti