Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Englezi ušli 'u igru', dva kluba žele Josipa Šutala! Dinamo ih stavio na čekanje

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 14:30

Modri su i dalje odlučni da do uzvrata s AEK-om ne žele dogovoriti nijedan izlazni transfer

West Ham i Nottingham Forest dva su nova kluba, koja žele Josipa Šutala! Englezi su, prema našim infromacijama, već i poslali ponude u Maksimir ili barem najavili da će ih poslati. No, vjerojatno neće biti dovoljno, jer su, kako smo doznali, otprilike u rangu s onom Ajaxovom od 20 milijuna eura plus bonusi. Odgovor iz Dinama je jasan, Dinamo do uzvratne utakmice s AEK-om neće nikoga prodavati, drže se toga u Maksimiru i zasad su u toj nakani uspješni, a sigurno će ponude engleskih klubova razmotriti kao i ostale. No, zasad su Englezi na čekanju, nema potvrdnog odgovora. Postoje naznake da bi idućih dana mogla doći i ponuda jednog njemačkog kluba.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Licitacija je, dakle, krenula, Josip Šutalo gotovo sigurno ovog će ljeta otići iz Maksimira, obruč oko njega se sve više steže. Jasno, Dinamo je trenutno u situaciji da može pregovarati oko odštete, da se može 'kockati' i odbijati ponude te čekati ishod dvomeča protiv AEK-a. Nakon kojega će se priče o odlascima sigurno dodatno zakuhati. Tko zna i tko će do tada još nazvati ili poslati ponude za Šutala, hoće li se ozbiljnije uključiti Napoli, pojačati ponudu Fiorentina? Ili će možda konkretan interes West Hama i Nottingham Foresta natjerati i dugo spominjani Arsenal da pokuca na maksimirska vrata.

Uglavnom, priča oko Šutalova transfera tek postaje ozbiljna, a nakon što je Joško Gvardiol potpisao za Manchester City, Hrvatska bi mogla dobiti još jednog stopera u Premiershipu. Iako, Ajax se zasad čini najzagrijanijim, bez obzira što su Modri odbili tu ponudu, Nizozemci se neće predati, a i sam Šutalo nema ništa protiv odlaska u Amsterdam.

No, pričekajmo još malo, kažemo, aukcija je tek počela, a ono najvažnije u ovom trenutku, Šutalo će biti dio momčadi u Ateni, u dvoboju protiv AEK-a, vjerojatno i u maksimirskom uzvratu tjedan dana kasnije. Tek će se tada početi rasplitati njegov transfer.



Tagovi

Josip ŠutaloNottingham ForestWest HamGNK DinamoAjaxLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti