Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dva njemačka drugoligaša žele Tomislava Stipića, njegova želja – klub iz HNL-a ili europski prvoligaš

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 08:00

Bivšem treneru Slavena očito se svidjelo u Lijepoj našoj.

Jedan od najkarizmatičnijih i, složit će se mnogi, najsimpatičnijih trenera posljednjih godina u 1. HNL, Tomislav Stipić, ne bi trebao dugo biti na burzi rada. Nakon što je ovog ljeta dobio otkaz u Slaven Belupu kojeg je itekako dobro naplatio, Stipić nije odlučio naredne mjesece provesti odmarajući se već je itekako spreman na nove trenerske izazove.

Stipić se dvije sezone zadržao na klupi Slaven Belupa. Na klupi Farmaceuta je skupio 61 utakmicu, 14 pobjeda, 21 remi i 26 poraza uz gol razliku 59:78. Slaven Belupo pod njim je igrao polufinale Kupa i prošlu sezonu završio na sedmom mjestu, ali ostanak u ligi su osigurali tek u pretposljednjem kolu. Sve to nije bilo dovoljno dobro za upravu Slavena da Stipiću povjere momčad i u sezoni 21/22. pa je tako na njegovo mjesto doveden Dean Klafurić.

Neslužbeno doznajemo kako Stipić ne bi imao ništa protiv toga ni da njegov budući poslodavac iz 1. HNL, ali i kako su za njegovim uslugama zainteresirana dva njemačka drugoligaša. On pak nešto više naginje ka prvoj ligi, stoga zasad važe mogućnosti. Njegova karizma i entuzijazam definitivno nije bio uobičajen u Lijepoj našoj, a svakako mu se treba i stisnuti ruka na tome što je od Slaven Belupa uspio napraviti.

Stipić je u već radio u njemačkom nogometu. Vodio je U-17 i drugu momčad Ingolstadta, pa se tako nagađa da je baš spomenuti klub zainteresiran da mu da priliku da vodi seniorsku momčad. Osim toga, 42-godišnjak je radio kao prvi trener FC Erzgebirge Auea i Stuttgarter Kickersa, da bi onda nakon kraće avanture u Kini preuzeo U-19 momčad Frankfurta gdje se zadržao sve do poziva švicarskog Grasshoppersa. U Slavenu je bio od ljeta 2019. godine, a boravak na klupi prvoligaša iz Koprivnice mu je ujedno bio i najdugotrajniji u karijeri.


Tagovi

Tomislav StipićSlaven Belupo2. BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti