Pixsell
Pixsell

Germanijak doznaje: Dva cijenjena akademika na navijačkoj listi za skupštinu Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.01.24. | 18:39

Izborne liste za povijesnu izbornu skupštinu Dinama još nisu objavljene, a moraju biti formirane do 15. veljače. Iz neslužbenih izvora saznaje se kako će lista, koju podržavaju BBB i ostali Dinamovi navijači koji se godinama bore za demokratizaciju kluba, imati vrlo 'jaka' i ugledna imena iz poduzetničkog, sportskog i akademskog svijeta.

Za nešto više od mjesec dana, točnije 2. ožujka, u Dinamu će se održati izbori na kojima će moći sudjelovati svi punoljetni članovi kluba koji su bili članovi Dinama u 2023. godini i koji su obnovili članstvo u klubu do 15. veljače 2024.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prema tome, svi Dinamovi navijači koji su prošle godine bili članovi kluba, imaju još dva tjedna za obnavljanje članstva kako bi mogli sudjelovati na tim povijesnim izborima, ali i izborima koji, slažu se mnogi, stižu u nikad bitnijem trenutku za hrvatskog prvaka.

Izbori će se sastojati od dvije izborne jedinice. Većinsku, od 35 članova Skupštine, birat će Izvršni odbor kluba tajnim glasovanjem, a manjinsku, od 25 članova, birat će članovi kluba po principu izbornih lista. Odnosno, u Skupštinu će ući 25 predstavnika liste koja dobije najviše glasova.

Još uvijek nisu poznate liste koje će se pokušati izboriti za ulazak u krovno klupsko tijelo, kao ni njihovi nositelji. Špekulira se o raznim 'strujama', spominju se neka imena koja se godinama 'vrte' oko kluba, no sa sigurnošću možemo napisati kako će na predstojećim izborima sudjelovati takozvana 'navijačka lista', onu koju podržavaju Bad Blue Boysi, ali i ostali navijači Dinama koji još od 2010. institucionalnim putem zazivaju demokratizaciju kluba.

I to, kako stvari stoje, s vrlo 'jakim' i atraktivnim imenima. U raznim medijima već su se pojavila neka od njih. Osim Saše Pavličića Bekića, uglednog pravnika koji će biti jedan od predstavnika navijača za saziv Nadzornog odbora kluba te sedam povjerenika koji su sudjelovali u izglasavanju novog statuta kluba, te Ivana Naukovića i Dubravka Skendera, dva člana Izvršnog odbora kluba koji su argumentima i konstruktivnom raspravom posljednjih mjeseci zadali brojne 'glavobolje' vladajućoj garnituru, na listi će se pronaći još neka jaka imena iz poduzetničkog (Zvonimir Manenica i Robert Penezić), ali i iz akademskog portfelja.

Tako će se, saznajemo, na navijačkoj listi pronaći poznati hrvatski akademski profesori - prof.dr.sc Tomislav Globan i prof.dr.sc Mislav Ante Omazić. Obojica predaju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, veliki su dinamovci i bez mrlje u profesionalnoj karijeri.

Omazić je redoviti profesor na Katedri za organizaciju i menadžment sa širokim dijapazonom područja interesa u menadžmentu, projektnom menadžmentu, menadžmentu promjena, vodstvu, poslovnoj etici i društvenoj odgovornosti poduzeća.

Globan je Izvanredni profesor na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj (na kojoj, između ostalog predaje kolegij Ekonomika Sporta) te voditelj Centra za strukturno i nelinearno makroekonomsko modeliranje.

Globan je, uz to, jedan od najpopularnijih likova hrvatske X (ex Twitter) zajednice na kojoj svakodnevno iznosi zanimljive i jedinstvene statističke podatke vezane uz HNL, hrvatske klubove i hrvatski nogomet, a njegov profil nerijetko je inspiracija i novinarima Germanijaka za pisanje članaka, posebno u periodu kvalifikacijskih utakmica hrvatskih klubova za europska natjecanja. Vrlo je dobro upoznat s pitanjima oko reogranizacije UEFA-e i načina financiranja od strane kronve europske nogometne organizacije te bi u tom segmentu bio svakako od velike pomoći upravi kluba.

Kako stvari stoje, navijači su na svojoj izbornoj listi povjerenje dali pravim 'kapitalcima', uglednim građanima i dinamovcima, a uskoro bismo trebali saznati i konačni popis ne samo 'navijačke', nego i ostalih lista, ako će ih biti.

Članovi kluba koji podržavaju tu takozvanu 'navijačku listu' mogu biti i više nego zadovoljni s ovim preliminarnim popisom kandidata, a kako su navijači krenuli, ne bi nas iznenadilo kada bismo u narednim danima saznali još neka 'teškaška' imena s njihove liste....

Također, s ovim imenima izbija se floskula kako će 'ulica voditi klub', budući da na listu ulaze respektalbilna imena, s ozbiljnom reputacijom u poslovnom i akademskom svijetu.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti