Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo nije uspio dovesti Ademija prije roka za Europu. Ali, Jakirović mu se nada u HNL-u!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.09.23. | 00:01

Sadržajan dan u Maksimiru ipak nije završio s najzvučnijim transferom i povratkom kapetana

Da prvo sumiramo sve što se u ponedjeljak, dan poslije dramatične pobjede u Osijeku događalo u Maksimiru. Dakle, Urugvajac Joaquin Sosa, stoper Bologne, prošao je liječnički pregled i potpisao jednogodišnju posudbu, s prvaom otkupa. Dok je on još bio na liječničkom pregledu, potpisao je za Modre i bivši maksimirski učenik, Tibor Halilović. On je stigao kao slobodan igrač iz Heerenveena, a Dinamo je nastavio loviti napadača Maccabija iz Haife, Haićanina Frantdzyja Pierotta, no, do dogovora klubova nije došlo, Izraleci su, navodno, stopirali već dogovoreni transfer. Kad nisu u Maksimiru uspjeli dovesti Osijekova Argentinca Ramona Miereza, okrenuli su se Pierottu. No, kažemo, dogovora nema. Potom smo saznali da su Luka Stojković i Lukas Kačavenda operirani i krenuli s oporavkom, a Sergej Jakirović posegnuo je za jokerom 'Zovi' i vratio Sandra Kulenovića s posudbe u Lokomotivi, kamo je otišao prije nekoliko tjedana. I, onda, ostao je još 'kapitalac'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Dakle, Dinamo je krenuo u akciju povratka Arijana Ademija! Bivši kapetan, koji je prije samo pola godine otišao u kineski Beijing Guoan, otišao je u Skoplje na okupljanje reprezentacije Sjeverne Makedonije i tamo čekao rasplet razgovora. Dinamo je, znači, već prije desetak dana pokrenuo postupak Ademijeva povratka, međutim, tada je u igri bio i Bjeličin Trabzonspor, a budući da je Bjelica prvi zvao Ademija, on nije želio izigrati dogovor. Sergej Jakirović često zadnjih dana komunicira s Ademijem i dogovorili su se da će, propadne li odlazak u Trabzonspor, opet razgovarati o dolasku u Dinamu. Tako je i bilo, Beijing je odbio ponudu Turaka, koja je uključivala posdubu s pravom otkupa i Dinamo se vratio u igru. U ponedjeljak vrlo intenzivno, razgovaralo se na svim relacijama, u jednom se trenu činilo da je Ademi vrlo blizu povratku, u Maksimiru se već otvarao šampanjac. Dinamo se nadao da će Ademi potpisati prije ponoći i da će ga moći prijaviti na listu za Konferencijsku ligu. Dinamo je spreman otkupiti Ademija odmah od Kineza, za oko milijun eura, dakle za svotu za koju ga je i prodao, Ademi bi se odrekao dijela plaće i sve je izgledalo savršeno.

Međutim, ne ide to tako brzo. Poslovanje s Kinezima ipak je sporije, vremenska je razlika i u Pekingu je pala noć, konačan odgovor u Maksimir nije došao. I, Ademi nije potpisao na vrijeme da bi mogao igrati 'Konferenciju'. No, to ne znači da je izgubljen za Dinamo! Naime, u Dinamovim salonima svi vrlo optimistično vjeruju da će se priča oko Ademija pozitivno rasplesti, da su u pitanju tek detalji dogovora s Kinezima i da će Akijeva 'petica' uskoro opet u promet. Sjećate se, Dinamo je umirovio njegov broj '5' kad je odlazio, sve dok je on aktivan igrač izvan Dinama. Mogao bi se vratiti brže nego se očekivalo, ali ako dođe, Ademi će do zime igrati samo HNL. Koji, zapravo, sad postaje i najvažnije natjecanje. S drugih, pak, strana izvan Maksimira stižu drugačije informacije, da Ademi možda i nije tako blizu, da su Kinezi tvrdi pregovarači, a da se Trabzonspor opet uključio u igru. Vidjet ćemo tko je u pravu, u Dinamu su uvjereni da su blizu rješenja i povratka kapetana, no, za Konferencijsku ligu je izgubljen.



Tagovi

Arijan AdemiGNK DinamoBeijing GuoanSergej Jakirović

Ostale Vijesti