Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo na Betis definitivno bez Ademija, kapetan nije prijavljen za Europu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 21:05

Sergej Jakirović mogao je prijaviti samo trojicu novih igrača na A listu, Živković je dopisan na B listu. Uz Ademija otpao je i Fran Brodić

Europske utakmice u Maksimiru trenutno su u sjeni HNL-a, sve karte Dinamo baca na borbu za naslov. A u Konferencijskoj ligi, koliko ide - ide. Prvi je suparnik Betis, Modri 15.veljače gostuju u Sevilli, a večeras (2.veljače) u ponoć istječe rok u kojem svi klubovi mogu prijaviti momčad za proljetni dio euro-natjecanja. Najveći je problem što na tzv. A listu svaki trener može prijaviti samo tri nova igrača u odnosu na prvi dio sezone, bez obzira koliko mu igrača tijekom zime otišlo. Iz Maksimira su otišli Ljubičić, Marin, Menalo, Drmić nije u momčadi, a Emreli je ozlijeđen, kao i Šutalo. Međutim, pravilo je pravilo i samo trojica novih mogu na listu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A Jakirović je u petak odlučio, među tom trojicom neće biti kapetana Arijana Ademija! On je došao jesenas naknadno i nije mogao igrati Konferencijsku ligu, očekivalo se da će biti na listi za proljeće. Međutim, nema ga, Dinamov trener odlučio se za Kevina Theophilea, Arbetra Hoxhu i Takuyu Ogiwaru. Uz njih na listu će i Moreno Živković, koji još ima pravo, kao mlad igrač stasao u klubu, biti na B listi. Odluka da ne stavi svoj kapetana na popis za Europu još je jedan dokaz da je Dinamu HNL ispred Konferencijske lige, da protiv Betisa nema imperativa, kako god završilo, neće biti drame. Odluka je i praktične naravi, Dinamo je u veznom redu dobro pokriven, a Ogiwara (lijevi bek), Hoxha (lijevo krilo) i Theophile (stoper) ipak popunjavaju pozicije, koje su u Dinamu danas deficitarne.

Uz Ademija na popisu nema niti Frana Brodića, igrača, koji je došao ove zime.



Tagovi

Arijan AdemiBetisKonferencijska ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti