Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo i Lokomotiva se dogovorili, Kačavenda i Stojković stižu u Maksimir!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 17:10

Klubovi još utanačuju dinamiku isplate, oko toga ima malo natezanja, ali valjda ovaj put neće nešto krenuti ukrivo, dvojac s Kajzerice trebao bi odjenuti Dinamov dres

Iskustvo, posebno u ovom prijelaznom roku, ukazuje da se ništa ne smije smatrati definitivnim dok igrači ne potpišu i budu službeno predstavljeni, ali informacija od petka poslijepodne kazuje da više nema nikakvih prepreka i da bi Lukas Kačavenda i Luka Stojković idućeg tjedna trebali potpisati za Dinamo! I da bi i ta sapunica napokon mogla završiti. Kako smo doznali, klubovi još trebaju dogovoriti dinamiku isplate, tu još ima ili je bilo malo natezanja, no, bilo bi stvarno neozbiljno da zbog toga propadne transfer.

imageProuči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Dinamo i Lokomotiva mjesecima su se natezali oko dvojice mladih igrača, prvo stižu obojica pa onda samo Stojković bez Kačavende, pa onda Kačavenda bez Stojkovića, koji se, navodno, ne uklapa u ideju Igora Bišćana. Pa onda opet dolaze obojica, ali Stojković ostaje na posudbi na Kajzerici, onda opet ne dolazi nitko. Dinamo je nedavno poslao ponudu od oko pet milijuna eura za obojicu, odgovora s Kajzerice nije bilo, činilo se da bi opet sve moglo propasti. No, izgleda da je sad sve dogovoreno i da će talentirani dvojac tijekom idućeg tjedna potpisati za Modre i odjenuti Dinamov dres. E sad, kakvi su daljnji planovi s njima dvojicom, hoće li jedan od njih (Stojković) ostati još neko vrijeme u Lokomotivi na posudbi i čekati da se otvori mjesto u Maksimiru, da netko napusti svlačionicu, ili će se odmah staviti na raspolaganje Igoru Bišćanu, vidjet ćemo kad se sve završi. Prema sadašnjem stanju stvari oni bi obojica odmah preselili u Dinamovu svlačionicu! Kažemo, dok nije gotovo, ništa ne treba prejudicirati, međutim, bilo bi doista neobično da se i sad taj transfer izjalovi. Dinamo bi tako trebao dobiti dva igrača za sadašnjost, ali i za budućnost, na kojima bi u skorije vrijeme mogao dobro zaraditi.

Obojica stižu kao 20-godišnjaci, kao što su prije četiri odnosno pet godina stigli i Lovro Majer i Luka Ivanušec, istina, njihov je učinak u Lokomotivi tada bio bolji no što je učinak Kačavende i Stojkovića. Ivanušec je u 92 utakmica zabio 10 golova i upisao 13 asistencija, Majer je u 62 nastupa zabio 18 puta i 16 puta asistirao. Stojković je zasad na 69 utakmica, sedam golova i 11 asista, dok je Kačavenda, iza kojega je teška ozljeda koljena, u 63 utakmice osam puta bio strijelac, triput asistent. No, ako je točna svota od pet milijuna eura, praktički su stigli slavni dvojac, koji je ukupno plaćen oko 5,5 milijuna. No, prema nekim informacijama, Dinamo će za Kačavendu i Stojkovića platiti i nešto više od 5,5 milijuna eura, točnije, 100 tisuća više, što je bila velika želja Božidara Šikića, šefa Lokomotive.

Zanimljivo, Kačavenda i Stojković mogli su svoju oproštajnu utakmicu za 'loksu' igrati baš protiv Dinama ovog vikenda, ali su Modri taj susret odgodili zbog AEK-a, a nisu pristali igrati niti kad im je ponuđeno da ipak odrade taj dvoboj, kad je utakmica s AEK-om odgođena. Sad čekamo idući tjedan i izvjesnu realizaciju transfera. Iako, mnogi još uvijek pušu i na hladno...



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaHNLLukas KačavendaLuka Stojković

Ostale Vijesti