Reuters
Reuters

Germanijak doznaje: Čačić je službeno bivši, Igor Bišćan preuzima Dinamo. Na klupi već protiv Lokomotive!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 17:27

Službeno predstavljanje bit će u petak, a s Bišćanom će u Dinamo i suradnici iz U21 reprezentacije Ante Tomić, Renato Pilipović i Darko Staneković

Da će Ante Čačić biti bivši trener Dinama saznalo se nakon utakmice i poraza u Šibeniku, ali tek u četvrtak poslijepodne to je postalo i službeno.

Kako Germanijak doznaje, novi trener Dinama bit će Igor Bišćan. Tijekom dana Dinamo je tražio novo rješenje, Igor Bišćan slovio je od prvog dana kao prvi pick, no trebalo je riješiti njegov status u HNS-u, potom se kao jaki kandidat pojavio Nenad Bjelica, s kojim su, iz Dinama isto razgovarali, no, nisu se dogovorili i na kraju je Igor Bišćan prvi prošao ciljnu ravninu.

Sve je konačno dogovoreno u četvrtak poslijepodne, Bišćan će napustiti klupi U21 reprezentacije, to je bio najsporniji detalj dogovora, a kao njegov nasljednik na klupi mlade vrste spominje se Ivica Olić... Prema našim informacijama Bišćan bi na klupi trebao biti već u subotu protiv Lokomotive, što znači da Roy Ferenčina neće dobiti priliku biti prijelazno rješenje i barem jednom voditi Dinamo.

Igor Bišćan nosio je Dinamov dres u dva navrata, od 1995. do 2000. i 2008. do 2012. S Dinamom je osvojio osam naslova prvaka, četiri kupa i Superkup 2010. kada je zabio jedini pogodak na utakmici protiv Hajduka.

Saznajemo da bi s njim na klupu trebali doći i suradnici iz U21 reprezentacije Ante Tomić i Renato Pilipović te trener golmana Darko Staneković.

Trenerski poslom počeo se baviti u Rudešu i u sezoni 2016./17. osvojio Drugu HNL. Potom je postao trener Olimpije s kojojm je uzeo dvostruku krunu u Sloveniji, a otamo je došao na Rujevici i s Rijekom osvojio Kup. Već je četiri godine na klupi U21 reprezentacije s kojom se sad drugi put plasirao na Euro.



Tagovi

Igor BišćanDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti