Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Bivši stoper Hajduka i Istre 1961 preselio u Ukrajinu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.09.21. | 09:07

Igrao je za U-21 reprezentaciju, a za Germanijak je podijelio svoje prve dojmove po potpisu za novi klub.

Petar Bosančić ima novi klub! Donedavni stoper Istre 1961 odlučio je ovog ljeta napustiti Pulu po isteku ugovora, i pronaći novu sredinu. To mu je i uspjelo, ove sezone će odjenuti dres FC Mariupola, gdje će biti jedini stranac! Po dolasku u Ukrajinu, Petar je podijelio dojmove s Germanijakom:

"Jako sam zadovoljan dolaskom u Mariupol. Klub je imao malo slabiji ulazak u sezonu, tako da cilj je sigurno za početak nametnuti se treneru, izboriti se za minutažu a nadam se da će i sa time doći i bolji rezultati."

Kako smo i naglasili, Bosančića čeka kompetitivno okruženje u kojem će se isticati kao stranac među domaćim dečkima, Visok je 190 cm, nastupa na poziciji stopera, a karijeru je započeo u Hajduku, koji ga je dugo selio po posudbama prije nego što je dobio priliku u prvoj ekipi prije četiri godine. Odigrao je svega 48 minuta u tri ligaška susreta, pa je postalo jasno kako za njega na Poljudu nema mjesta.

Na ljeto 2018. godine je preselio u Pulu, gdje je nastupao uglavnom kao prvotimac. Nakon izgrađenog statusa u žutom dresu, vrijeme je za nova dokazivanja u Ukrajini.

U elitnom razredu hrvatskog nogometa Bosančić je skupio 79 nastupa, s tim da je njih šest bilo za Hajduk, a ostalih 73 za Istru 1961.


Tagovi

Istra 1961HajdukPetar BosančićGermanijakGermanijak doznajeUkrajinaukrajinsko nogometno prvenstvoMariupol

Ostale Vijesti