Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Bivši kapetan Slavena opcija Hajduka ako ne vrate Fossatija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 15:35

Želja je brojnih klubova iz inozemstva, a bio je u kontaktu i s nekoliko drugih HNL momčadi

Dario Čanađija trenutno je u Zadru, gdje uživa u odmoru te, dok traži novi klupski angažman, trenira s istoimenom ekipom, u kojoj mu društvo između ostalih prave Ivan Santini i bivša jedinica Vatrenih Danijel Subašić. 27-godišnji veznjak bez kluba je otkako je po završetku prošle sezone napustio Astru Giurgiu, danas člana drugog ranga rumunjskog nogometa, u kojeg je prošlog listopada stigao iz Gorice u sklopu transfera teškog 400 tisuća eura.

Naime, kako doznajemo iz menadžerskih krugova, baš je povratak u Turopolje bila jedna od opcija Čanađije nakon povratka u Hrvatsku, a bivši kapetan Slaven Belupa bio je i u kontaktu s Istrom 1961. Najzanimljivija je, svakako, informacija da se popularni Čane spominje u kontekstu dolaska u Hajduk, ukoliko klub ne vrati Talijana Marca Fossatija, koji je prvu polovicu 2021. kod njih bio na posudbi iz Monze.

Jasno je da Splićanima fali jedan ili više igrača središnjice terena, s obzirom na to da trenutno mogu računati na petoricu veznjaka: Josipa Vukovića, Filipa Krovinovića te mlade Janija Atanasova, Ivana Čubelića i Marija Čuića. Iskustvo bi im svakako dobro došlo, a Čanađija, koji ima ukupno 146 nastupa u 1. HNL, uklopio bi se u profil igrača kojeg traže.

Rođeni Bjelovarčanin, međutim, ima i pregršt ponuda iz inozemstva. Između ostalih, za njegove su usluge zainteresirani ciparski Apoel, Lech Poznan, mađarski Videoton i Craiova, koja bi ga htjela vratiti u Rumunjsku. Zasad ima dvije službene ponude, iz Norveške i Škotske, a nedavno je izjavio kako mu je želja upravo inozemstvo. Hajduk će, dakle, ako ga žele dovesti u svoje redove, morati reagirati brzo.

Čanađija je karijeru započeo u Slaven Belupu, iz kojeg nakon tri seniorske sezone u 2014. za 800 tisuća eura prelazi u redove Riječana. Na Kvarneru ga istog ljeta prosljeđuju na dvogodišnju posudbu u talijansku Speziju, da bi potom odradio jednu sezonu u Rijeci, upisavši 26 nastupa u svim natjecanjima.

Sezonu 2017./18. provodi na novoj posudbi u slovenskoj Olimpiji, gdje je u 36 nastupa zabio četiri pogotka i dodao tri asistencije. Rijeka ga početkom 2019. pušta natrag u Slaven, gdje je i nosio kapetansku traku, ali se istog ljeta odlučio na odlazak u Goricu. Igrač koji je u dva nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske zabio isto toliko pogodaka, odluku o novom klubu mora donijeti uskoro.


Tagovi

Dario ČanađijaAstra GiurgiuHajdukHNK GoricaIstra 1961

Ostale Vijesti