The Times/News Licensing   News Syndication/PIXSELL
The Times/News Licensing News Syndication/PIXSELL

Germanijak doznaje: Bilić je na korak od novog angažmana, čeka se samo službena objava o preuzimanju turskog velikana

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.01.22. | 15:19

Navodno je Bilić dogovorio i popis najbližih suradnika, u Turskoj bi mu trebali pomagati Dejan Računica, Danilo Butorović i Zoran Janković...

Slaven Bilić napušta Kinu nakon samo godinu dana koje je proveo klupi Beijing Gouana. Naš bivši izbornik vodio je tamošnjeg prvoligaša u svega 22 susreta, nakon čega je došlo do sporazumnog raskida suradnje. Ipak, Nane neće dugo biti bez posla, doznajemo kako je posao u Turskoj s Fenerbahčeom načelno dogovoren i samo je pitanje dana kada će službeno biti predstavljen kao novi trener velikana turskog nogometa.

Kako neslužbeno doznajemo, Bilić je već mjesecima speman za odlazak iz Kine. Još je ovoga ljeta gazda Fenera Ali Koc, očigledno ozbiljan u naumu da dovede Bilića na klupu, osobno odletio u Kinu kako bi u "četiri oka" dogovorio uvjete njegova prelaska u redove turskog velikana. Dogovor je postignut oko svih detalja suradnje, uključujući i vrlo važna pitanja stručnog stožera (s Bilićem bi u Istanbul trebali ići njegovi kineski pomoćnici Dejan Računica, Danilo Butorović i Zoran Janković, Mirko Hrgović se zasad ne spominje) te naravno - visine primanja za našeg bivšeg izbornika i asistente. Ostalo je bilo još samo dobiti blagoslov kineskih šefova u Pekingu.

Na kraju je došlo do određenog kompromisa. Kineski vlasnici, svjesni ograničenja koje je donijela relativno nova regulativa o broju stranaca, nisu radili probleme Biliću oko odlaska, ali su ga zamolili da odradi sezonu do kraja, bez pritiska oko konačnog rezultata. Sa samo jednim strancem u rosteru, Nane je dogurao do doigravanja i na kraju završio na petom mjestu, čime je i završila njegova avantura na dalekom istoku. Sada mu, po svemu sudeći, slijedi nekoliko dana odmora, a onda put za azijski dio Istanbula gdje bi trebao u idućih nekoliko dana biti predstavljen kao novi trener Fenera.

U Fenerbahčeu ne cvatu ruže, problema je napretek. Momčad koju vodi Zeki Murat Gole (nakon odlaska Vitora Periere) je na četvrtoj poziciji, Trabzonspor je pobjegao na 19 bodova (uz utakmicu više) i čini se da je za istanbulskog velikana borba za neko od europskih kvalifikacijskih pozicija – realnost. Drugoplasirani Konyaspor, naime, bježi samo sedam bodova... Roster je, pak, više nego dovoljno dobar da Fener napravi iskorak. Hoće li im to poći za rukom uz Bilića, navijači "žuto-plavih" vjeruju da hoće, društvene mreže u Turskoj u subotu popodne su se "zapalile". Isto tako, valja naglasiti kako Bilić ne bi trebao imati problema s navijačima pošto je jedno vrijeme radio kao trener Bešiktaša. Nane je omiljen u Turskoj, a navijači Fenera su čak i skandirali njegovo ime kada se pojavio na njihovoj košarkaškoj utakmici za vrijeme svog mandata na klupi Bešiktaša.

Jedno je sigurno, Bilić neće dugo čekati na novi angažman, njegova želja za povratkom u nešto bliže nam krajeve trebala bi ovih dana biti ispunjena.




 


Tagovi

Slaven BilićKineska nogometna ligaBeijing GuoanFenerbahçe

Ostale Vijesti