Genoa uzela besplatnog Rincona, a iskrcala milijune za Španjolca iz Spursa

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.08.14. | 11:01

Genoa je objavila dva dolazna transfera...

Tomasu Rinconu nedavno je istekao ugovor u HSV-u, za kojeg je još od 2009. godine skupio više od stotinu nastupa. Neko vrijeme reprezentativac Venezuele bio je u potrazi za novim poslodavcem, a onda je odlučio prihvatiti poziv Genoe na probu. Rincon je zadovoljio ukus struke, što je potvrdio i klub na svojim internetskim stranicama:

"Genoa je dovela Tomasa Rincona. Riječ je o bivšem igraču HSV-a, koji se iskazao na našim treninzima proteklih tjedan dana, a potom uspješno prošao i liječnički pregled."

Primarna pozicija 26-godišnjeg Rincona je ona defenzivnog veznjaka, ali može poslužiti i na desnom boku. Osim njega, Genoa je potvrdila i transfer krilnog napadača Iaga Falquea iz Tottenhama. U Italiji se špekulira da je vrijednost transfera veća od pet milijuna eura, pa je jasno da će Genoa od Španjolca imati velika očekivanja. Falque je oduvijek slovio kao vrlo talentirani nogometaš, koji još nije pokazao svoj maksimum. Zanimljivo, nogometom se počeo baviti u madridskom Realu, da bi potom s 11 godina otišao u Barcelonu. Kao 18-godišnjaka kupuje ga Juventus gdje se nije nametnuo, pa odlazi u Tottenham. Niti na White Hart Laneu nije ostavio značajniji trag, no dvije uspješne posudbe u Almeriji i Rayo Vallecanu očigledno su bile dovoljne čelnicima Genoe da iskažu povjerenje u nekadašnjeg mladog španjolskog reprezentativca.

(Foto: Action Images)


Tagovi

TottenhamIago FalqueTomas RinconGenoa

Ostale Vijesti