ANDREW COULDRIDGE/Action Images
ANDREW COULDRIDGE/Action Images

Genk zabio u završnici i zakomplicirao situaciju u skupini (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 04.11.21. | 20:05

Odigrano je osam utakmica Europske lige.

U ranijem terminu, s početkom u 18:45, odigrano je osam utakmica četvrtog kola Europske lige od kojih je nama najzanimljivija bila ona između Genka i West Hama u skupini H u kojoj drugi dvoboj, između Dinama i Rapida na Maksimiru, počinje u 21 sat.

(1.80) Dinamo (4.00) Rapid Beč (5.15)

Germania ponudu za preostalih osam utakmica Europske lige možete pronaći OVDJE.

Genk i West Ham remizirali su u atraktivnoj utakmici punoj šansi s 2:2 i londonska momčad dodatno je učvrstila situaciju na ljestvici, a Genk je upisao važan bod u nastojanju da izbori idući krug kojeg će pokušati uloviti u iduće dvije utakmice protiv Dinama na Maksimiru i Rapida u Genku.

Domaćini su sjajno ušli u utakmicu i poveli već u petoj minuti pogotkom Paintsila duge akcije pune kombinatorike (VIDEO). Prilike za Genk potom su propustili Heynen i Onuachu. No i West Ham je imao svoje šanse koje nije uspio realizirati, posebno u završnici prvog dijela. Domaćini su držali prednost do 59. kada je Benrahma zabio na povratnu loptu Coufala (VIDEO).

West Ham bacio je sve karte u napad, Londončani su propustili nekoliko sjajnih šansi, a onda je Benrahma zabio svoj drugi pogodak na utakmici za preokret i vodstvo West Hama (VIDEO). No vodstvo Čekićara trajalo je svega pet minuta, kada je Soucek ugurao loptu u vlastitu mrežu za konačnih i zasluženih 2:2 (VIDEO).

Nikola Vlašić nije igrao zbog ozljede.

SKUPINA H

Genk - West Ham 2:2

Dinamo - Rapid, 21:00

Lyon je nastavio s maksimalnim učinkom i završio na prvom mjestu u skupini svladavši na domaćem terenu Spartu iz Praga s 3:0. Prva dva pogotka na utakmici zabio je Islam Slimani i to u razmaku od svega tri minute. U 61. zabio je vodeći pogodak nakon što je zaobišao gostujućeg vratara (VIDEO), a tri minute kasnije glavom nakon centaršuta (VIDEO). Konačni rezultat postavio je Toko Ekambi u sudačkoj nadoknadi.

U drugoj utakmici Borndby je poveo u posljednjoj minuti prvog dijela, Josip Radošević, koji je odigrao cijelu utakmicu, izveo je korner, Cappis je prebacio loptu, a Balogun zabio u vlastitu mrežu (VIDEO). Danci su držali prednost sve do 77. minute kada je Inais Hagi zabio za konačnih 1:1 (VIDEO).

SKUPINA A

Lyon - Sparta Prag 3:0

Brondby - Rangers 1:1

Monaco i PSV odigrali su utakmicu bez pogodaka, ali i bez udaraca u okvir suparničkog gola. Bliže pogotku bili su gosti, a Kovačeva momčad može biti zadovoljna bodom jer je dva kola prije kraja zadržala vodeće mjesto na ljestvici budući da Real Sociedad nije uspio na domaćem terenu nadvisiti Sturm (1:1). Gosti su poveli u 38. preko Jamzschera (VIDEO), a Sociedad je izjednačio u 53. golom Sorlotha nakon kornera (VIDEO).

SKUPINA B

Monaco - PSV 0:0

Real Sociedad - Sturm 1:1

Napoli je skočio na vrh ljestvice pobijedivši Legiju u Varšavi s 4:1. Domaćini su rano poveli, strijelac je u 10. minuti bio Emreli (VIDEO) i držali prednost do 51. minute kada je Zielinski izjednačio (VIDEO), a onda su Mertens iz penala i Hirving Lozano iz igre u razmaku od 75. do 79. minute Napoliju donijeli pobjedu. Točku na i stavio je Ounas u sudačkoj nadoknadi. Druga utakmica skupine igra se u kasnijem terminu.

SKUPINA C

Legia - Napoli 1:4

Lecester - Spartak Moskva, 21:00

Eintracht iz Frankfurta upisao je važnu 2:1 pobjedu u Pireju protiv Olyimpiakosa i skočio na vrh ljestvice dva kola prije kraja. Olyimpiakos je poveo u 12. pogotkom El Arabija (VIDEO), a Eintracht je izjednačio pet minuta kasnije golom Kamade (VIDEO). Eintracht je do pobjede stigao pogotkom Haugea u sudačkoj nadoknadi. Kristijan Jakić igrao je do 78. minute utakmice.

SKUPINA D

Olympiakos - Eintracht 1:2

Antwerpen - Fenerbahče, 21:00

Galatasaray je propustio izboriti plasman u drugi krug već danas remiziravši s Lokomotivom u Istanbulu s 1:1. Moskovska momčad je tako ostala u igri za nokautfazu natjecanja. Domaćini su poveli pred kraj prvog dijela kada je sjajno zabio Feghouli (VIDEO), a Lokomotiv je izjednačio u 73. pogotkom Kamana (VIDEO). Tin Jedvaj odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv i u 38. je zaradio žuti karton.

SKUPINA E

Galatasaray - Lokomotiv Moskva 1:1

Marseille - Lazio, 21:00

SKUPINA F

Crvena zvezda - Midtjylland, 21:00

Braga - Ludogorets, 21:00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Europska ligaWest HamGenkNapoliLegia

Ostale Vijesti