Reuters/Tony Obrien
Reuters/Tony Obrien

General se vratio u 'svoj grad': Topnici ostali bez kapetana, Alexandre Lacazette ima novi klub (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 11:46

Za momčad iz sjevernog dijela Londona skupio je 206 nastupa, 71 pogodak i 36 asistencija.

Pet godina Alexandre Lacazette nosio je dres Arsenala. U klub je stigao iz Lyona, platili su ga Topnici popriličnih 53 milijuna eura, ali svaki pravi igrač u modernom nogometu teško postiže manje cifre. Pogotovo kad dolazi iz velikog kluba, što Lyon je, a još više kad je njihov domaći igrač, što Lacazette je.

U Lyonu je bio od svoje 12. do 25. godine. Prošao je kroz sve mlađe uzraste, bio kapetan i nositelj, bio igrač koji je Lyon činio opasnim. Otišao je na Otok, s Arsenalom osvojio dva trofeja i pokazao sve svoje kvalitete i u najkompetitivnijoj ligi svijeta, a onda se, kao slobodan igrač, odlučio vratiti kući.

General je u gradu, napisali su Lavovi na društvenim mrežama. Lacazette se vratio, potpisao ugovor do 2025. godine i kratko rekao kako su mu je klub nedostajao. Navijači Arsenala rado će ga se sjetiti, o njemu će pričati o superlativima, jer Lacazette nikada nije razočarao, uvijek je bio na željenoj razini te je bio primjer igrača kakvog u klubu žele. Njegov, ali i Arsenalov problem je što veći dio svlačionice nije mogao parirati Lacazettu kvalitetom, stoga je i veći uspjeh izostao.

Za Topnike je skupio 206 nastupa, 71 pogodak i 36 asistencija. Iako je ove sezone u dresu Lavova sjajno igrao Moussa Dembele, jasno je tko će imati ulogu prvog napadača u momčadi Petera Bosza. I tko će oko lijeve ruke imati kapetansku vrpcu i tko će navijačima sedmerostrukog prvaka Francuske vratiti osmjeh na lice sad kad se sve više priča da bi njihova 'desetka' Lucas Paqueta mogao put Otoka i St James' Parka.



Tagovi

Alexandre LacazetteArsenaltransferiLyonLigue 1

Ostale Vijesti