SERGIO PEREZ/Action Images
SERGIO PEREZ/Action Images

Gdje je puknulo između Ramosa i Pereza? Iskusni as nije se želio odreći svoje plaće od 12 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.06.21. | 11:06

Odluka je pala još u siječnju, nakon što je kapetan tražio ugovor 2+2

Sergio Ramos definitivno napušta Madrid nakon 16 nevjerojatnih sezona u dresu Kraljevskog kluba. Prema pisanju najistaknutijih lokalnih medija, dvije strane se nisu razišle nedavno. Razmirice postoje već neko vrijeme, a epilog je bio poznat još u siječnju. Tada se Real Madrid definitivno odrekao svog kapetana.

Prije otprilike godinu dana bilo je nemoguće zamisliti Kraljevski klub bez Ramosa u momčadi, ali udaljenost između Florentina Pereza i iskusnog braniča postala je prevelika nakon sastanka početkom godine u hotelu Uerto del Cura de Elche. Ramos je tada zatražio ne samo da ostane još dvije godine kao igrač, već i još dvije kao trener u klubu. U tom je trenutku dobio definitivno "ne" od Florentina Pereza.

Odnos između prvog čovjeka Reala i kapetana pokvaren je još u najtežim trenucima pandemije. Ramos je tada odbio smanjiti plaću, nakon čega više ništa nije bilo kao prije. Ovaj put Real je bio spreman Ramosu ponuditi samo jednogodišnji ugovor i smanjenje od 10 posto plaće, ali iskusni as želio je svoju godišnju plaću od 12 milijuna eura neto ostaviti nepromijenjenom te da dres Los Blancosa nosi još dvije sezone. Ušao je u pregovore vjerojatno svjestan da mu te prihode može osigurati klub poput Paris Saint-Germaina.

Ramos je prošle godine mislio da u klubu nije tretiran na pravi način, što je kulminiralo u siječnju. Nakon toga Perez i Ramos održali su još nekoliko sastanaka, ali ceste su postajale sve udaljenije. Posljednji kontakti, uspostavljeni u Valdebebasu, bili su osuđeni na propast.

Ramos je pokušao pronaći rješenje u Carlu Ancelottiju koji se nakon odlaska Zidanea vratio na kormilo Kraljevskog kluba. Talijanski strateg iskusio je ovu temu, s jasnim stavom da o Ramosovoj budućnosti treba odlučivati ​​na klupskoj razini, pa je izbjegao nepotrebne probleme odmah po povratku u klub.

Da je situacija odavno izvjesna, potvrđuje i saznanje Marce da je Sergiov agent i brat Rene Ramos posljednjih mjeseci pokucao na mnoga vrata i uspostavio kontakt s gotovo svim velikanima u Europi. Za sada je još uvijek nepoznato je li s nekim postignut dogovor, ali još uvijek ima dovoljno vremena da se postigne. Trenutno nitko ne sumnja da bi Ramos mogao odigrati još dvije sezone na najvišoj razini. Spominjalo se da ga Paris Saint-Germain i Manchester City žele vidjeti u svojim redovima, iako poziv koji dolazi iz njegove Seville također čini izuzetno atraktivnim.

Andalužani su Ramosu na kraju karijere stavili petogodišnji ugovor, plaću od 7 milijuna eura i ulogu funkcionera unutar kluba na kraju sezone. Možda neće moći garantirati napad na najvažnije trofeje, ali nema sumnje da bi Ramos na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan uživao sve privilegije jednog od najvećih igrača u povijesti kluba.

Sergio Ramos stigao je na Santiago Bernabeu posljednjeg dana kolovoza 2005. iz Seville i ostvario je rekord u visini transfera za nekog španjolskog braniča u visini od 27 milijuna eura. U punih 16 godina u madridskom klubu odigrao je 671 službenu utakmicu, postigao 101 gol, namjestio 40 i osvojio čak 22 trofeja. Četiri je puta bio prvak Europe s Kraljevskim klubom i isto toliko puta okrunjen je svjetskom klupskom krunom. Tu je i pet naslova španjolskog prvaka, odnosno dva Kupa kralja. Proveo je na terenu nevjerojatnih 62.830 minuta.

Preuzeto s mozzartsport.com.


Tagovi

Sergio RamosFlorentino PerezReal MadridSevillaParis Saint-Germain

Ostale Vijesti