Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Gdje je Hamza Barry? Odgovor ima gambijski izbornik

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 20:15

Otišao je iz Hajduka prošlog ljeta, a posljednja utakmica mu je bila protiv Slaven Belupa

Proteklih sezona jedan od bolji veznjaka Hajduka bio je Hamza Barry, ganski igrač kojem su vjerovali svi treneri koji su se mijenjali u njegovoj eri. Bio je jedan od glavnih kreatora igre Bijelih, a onda je prošle godine odlučio da neće produžiti ugovor s Hajdukom i tad je krenulo sve po zlu mladog veznjaka.

Htio je potražiti novu sredinu znajući da će to bit lakše sa slobodnim papirima, a za njega su se prije svakog prijelaznog roka raspitivali s različitih strana. Najviše se spominjao mogući odlazak u West Ham od kojeg nije bilo ništa.

U posljednjoj utakmici za Hajduk 28. lipnja 2020. godine protiv Slaven Belupa Hamza je potrgao ligamente, a od ozljede se još uvijek nije oporavio. Ove zime ga se povezivalo s Lokomotivom, ali njegova ozljeda je problem svim klubovima prije potpisa.

Dok se ne zaliječi bit će vjerojatno bez kluba, a o svemu više zna gambijski izbornik Tom Sainfiet koji se s veznjakom često čuje.

„Razgovarao sam s Hamzom prošli tjedan. Polako se oporavlja. Ligamentima je potrebno šest mjeseci do godinu dana da se oporave. To je vrlo ozbiljna ozljeda.“, naglasio je Sainfiet i otkrio da bi Hamza uskoro mogao pronaći novi klub.

„Rekao je da mu ide dobro, u ljetnom prijelaznom roku očekuje prelazak u klub. Nadam se da može početi trenirati i igrati s klubom, već u srpnju ili kolovozu. Također se nadam da ću ga vidjeti u reprezentaciji u rujnu i listopadu. Bitno je samo da se oporavi dobro od te ozljede jer neki igrači nakon nje ne nastave karijere.“, zaključio je izbornik Gambije za gambijske medije.

Hamza je u Hajduku proveo četiri godine u koji je stigao iz ciparskog Apollon Limassola. Ranije je igrao za Vallettu, Maccabi Netanyu i Hapoel Tel Aviv. U Hajduku je odigrao 111 utakmica, zabio sedam golova i tome dodao osam asistencija.


Tagovi

Hamza BarryHajduk

Ostale Vijesti