JONATHAN NACKSTRAND/Action Images
JONATHAN NACKSTRAND/Action Images

Gazzetta: Inter raskida ugovor s Christianom Eriksenom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.12.21. | 11:59

Danski veznjak nije igrao nogomet otkako je doživio srčani udar na Euru ove godine.

Jedan od najboljih danskih nogometaša, Christian Eriksen, uskoro će postati slobodan igrač, javlja Gazzetta.

29-godišnji veznjak, čija je tržišna vrijednost prije dvije godine iznosila 100 milijuna eura, od ovog Eura i umalo tragičnog događaja na susretu protiv Finske nije odigrao nijednu utakmicu. Njegovo zdravstveno stanje sad je puno bolje, ali prema pravilima CONI-ja (Comitato Olimpico Nazionale Italiano) on više ne može igrati talijansku Serie A.

Zanimljivo, u Nizozemskoj ili Danskoj Eriksen bi primjerice mogao igrati, odnosno imao bi odobrenje tamošnjih saveza. Inter i Eriksen rastat će se prijateljski te postoji uzajamno poštovanje, ali sama činjenica da ne može više igrati u Italiji za Eriksena je bila nešto s čim se ne može pomiriti.

Iako to nije javno obznanio, izgleda kako Eriksen nije odustao od bavljenja profesionalnim nogometom. Prije nepuna dva tjedna priključio se svojem matičnom klubu OB-u s kojim je odradio nekoliko treninga, ali mnogi nisu oduševljeni tim vijestima te smatraju kako bi za njega bilo najbolje da obznani svoje umirovljenje.

Inter se, pišu određeni talijanski mediji, obvezao isplatiti Eriksenu ugovor u cijelosti u slučaju da on odluči prekinuti karijeru. Po dolasku u klub iz Tottenhama za 27 milijuna eura u siječnju 2020. godine, Eriksen je s talijanskim velikanom potpisao 4.5-godišnji ugovor. No, ako Eriksen na kraju ipak odluči nastaviti svoju karijeru, tada će mu se ugovor isplatiti samo do dana kad je suradnja okončana. Ovu sezonu je godišnji ugovor Eriksena na sebe preuzela FIFA, dok bi nakon toga Inter bio taj koji bi plaćao danskog velemajstora.

Najnovije vijesti govore kako Eriksen razmišlja o tome da se priključi jednom od svoja dva bivša kluba, Ajaxu ili OB-u, a navodno su oba kluba i više nego zainteresirana za dovođenjem Eriksena u svoje redove.


Tagovi

Christian EriksenChristian EriksenAjaxInternogometni transferi

Ostale Vijesti