DANIELE MASCOLO Action Images
DANIELE MASCOLO Action Images

Gazzetta bez milosti prema susjedima: Dva Hrvata najveća razočarenja svojih klubova

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 13:24

Za svaki klub istaknuli su najveće razočarenje, a tu je i jedan bivši HNL-ovac.

Ove sezone na apeninskom poluotoku sve je samo ne zanimljiva. Izgleda kako je dominacija Stare dame stigla do kraja, Inter svakim danom sve ozbiljnije korača prema prvom naslovu prvaka od sezone one legendarne sezone 09/10. kad su pod vodstvom legendarnog Mourinha osvojili „triplettu“ (Scudetto, Coppa Italia, Liga prvaka), dok se Milan nakon godina 'rekonstrukcije' vratio iz mrtvih te su ponovno u vrhu prvenstva.

Ove sezone, prvo ime Serie A je napadač Nerrazzura, Romelu Lukaku. Belgijska neman zasad je zabila 21 pogodak, tome je dodala još devet asistencija, u 28 odigranih susreta statistika jasno kaže kako je ima jednu od najboljih gol – konverzija od svih igrača u Serie A (33%). Više golova od Lukakua zabio je samo Cristiano Ronaldo, ali njemu je za četiri pogotka više trebalo 34 udarca više u odnosu, s tim da je Portugalčeva gol – konverzija puno slabija od one kakvu ima prvi napadač Conteove momčadi (26%).

Lukaku je osim toga i prvi asistent lige. Kreirao je 28 velikih prilika. U prijevodu – jednu po utakmici. Što se tiče postotka točnih dodavanja, zasad je na (za napadača) respektabilnih 73%. 425 dodavanja bilo je točno, 161 netočno. Što se tiče kreiranih velikih prilika po utakmici, tu nitko nije ni blizu veznjaku Milana Hakanu Calhanogluu koji ih ima u prosjeku 2.83 po utakmici, a zasad je skupio veoma dobrih osam asistencija.

No, kako ima onih dobrih, tako ima i onih loših igrača. Ne možemo reći da su nas predstave prehodno spomenutih velemajstora iznenadile, ali ima onih od kojih smo očekivali i koji su jedostavno morali dati više.

Poznata Gazzetta dello Sport napravila je svojevrsni upitnik za svoje čitatelje kako bi saznali tko je po njima najveći 'flop' odnosno razočaranje ove sezone. Među kandidatima su i dva Hrvata, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić.

Osim njih, u konkurenciji su još Aleksandar Kolarov, Gary Medel, Iago Falque, Luca Cigarini, Aleksandar Kokorin… Za svaki klub Gazzetta je izvukla najveći promašaj, odnosno najveće razočarenje ove sezone. Pa, krenimo redom:

Verona: Kalinić, Lazio: Strakosha, Milan: Mandžukić, Parma: Inglese, Inter: Kolarov, Atalanta: Lammers, Benevento: Iago Falque, Bologna: Medel, Cagliari: G. Pereiro, Crotone: Cigarini, Fiorentina: Kokorin, Genoa: L. Pellegrini, Juventus: Bernardeschi, Napoli: Rrahmani, Roma: Pedro, Sampdoria: La Gumina, Sassuolo: Bourabia, Spezia: J. Sala, Torino: Linetty i Udinese: Deulofeu.

Dakle, osim dvojice Hrvata i susjeda Kolarova, tu je i bivši branič Dinama Amir Rrahmani koji očito ne igra jednako kvalitetno pod Gatussom kao što je to bio slučaj dok ga je s klupe vodio Ivan Jurić.

Istaknimo za kraj kako Mario Mandžukić nije baš pravedno ocjenjen kao razočaranje budući da je u Serie A ove sezone odigrao tek 76 minuta, dok je izbor Nikole Kalinića u ovu ne pretjerano pohvalno društvo ipak nešto lakše dokučiv budući da ima 707 odigranih minuta (12 nastupa) i tek jedan pogodak.


Tagovi

Serie ARomelu LukakuCristiano RonaldoHakan CalhanogluMario MandžukićNikola KalinićAleksandar KolarovAmir RrahmaniAleksandar KokorinIago Falque

Ostale Vijesti