foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gavranović: Zasluženo smo pobijedili, cijelu utakmicu smo se borili

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 08:38

Igrači Dinama bili su zasluženo zadovoljni nakon slavlja.

Dinamo je jučer u teškoj utakmici trećeg kola grupne faze Europske lige bio bolji od austrijskog Wolfsbergera 1:0, a pogodak odluke postigao je Atiemwen u 76.

Nigerijac je u igru ušao minutu ranije, što daje još veći značaj njegovu pogotku.

Asistent za pogodak odluke bio je Lovro Majer.

"Drago mi je zbog asistencije, ali još više zbog pobjede. Mislim da smo je zaslužili, cijelu utakmicu smo se borili. Nijedna europska utakmica nije lagana, to se zna, ali zasluženo smo pobijedili i sretni smo zbog toga. Prvo mjesto? Puno to znači, imamo pet bodova, ali ništa to ne znači, vidimo da je svatko svakog pobijedio. Podjednaki smo, ali ako budemo ovako borbeni, mislim da ćemo proći dalje", zaključio je Majer.

Utakmica je podosta obilježena epidemijom koronavirusa, koji je desetkovao obe ekipe.

"Kad su oni ostali s igračem manje, znali smo da moramo i možemo dići ritam, da će oni pasti krajem utakmice, i zasluženo smo dobili. Bila je dosta čvrsta utakmica, oni su se postavili dosta agresivno, ali i mi smo bili na nivou. Nismo imali puno prilika, zatvarali su prostor koji smo htjeli naći, ali bili smo bolji za jedan gol i možemo biti zadovoljni time", rekao je Mario Gavranović.

Švicarski reprezentativac, koji je u dobroj formi, na koncu je bio optimističan za naprijed.

"Skupili smo se, znamo da su nam nedostajali neki važni igrači, ali nema vremena misliti koga nema, nego pripremiti utakmicu s onima koje imaš na raspolaganju. Pokušavamo se pripremiti što bolje i izbjeći probleme, ali kad putuješ to nije lako. Nadam se da ćemo svi biti zdravi poslije reprezentativne stanke i napasti to europsko proljeće", priznao je.

Povjerenje je ponovno dobio ponajbolji iz meča protiv CSKA, Bartol Franjić.

"Znali smo da je Wolfsberger odlična ekipa. Pripremili smo se za njih, zasluženo smo slavili i došli smo do prvog mjesta koje smo toliko željeli", istaknuo je on.


Tagovi

NogometEuropska ligaMario GavranovićDinamo ZagrebWolfsberger

Ostale Vijesti