JUSTIN SETTERFIELD/Action Images
JUSTIN SETTERFIELD/Action Images

Gavranović nastavlja puniti turske mreže, ali danas je bolji bio nekadašnji napadač posrnulog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 13.03.22. | 16:47

Bio je treći izlazni transfer posrnulog HNL kluba, a danas je donio pobjedu svom klubu

U 29. kolu turske Super lig susreli su se Kayeserispor i Konyaspor u kojem su slavili gosti s 3:2. Ovu utakmicu obilježio je sudar i učinak bivših HNL-ovaca.

Kayespor je poveo golom Parmaka u sedmoj minuti, a samo sedam minuta kasnije Mario Gavranović zabio je za vodstvo od 2:0. Bivšem napadaču Dinama bio je to deseti gol u prvenstvu ove sezone, a u posljednjih pet utakmica tresao je mrežu četiri puta.

Unatoč ranom vodstvu do pobjede nisu stigli. Bolji ovog puta bili su gosti koji su preokret započeli pred kraj prvog dijela kad je zabio Guilherme iz penala u 41. minuti. A onda potpuni preokret donosi nekadašnji napadač RNK Splita Sokol Cikaleshi. Treći najveći izlazni transfer posrnulog prvoligaša bio Cikaleshi kad je za 1.8 milijuna eura otišao u Basaksehir 2015. godine. Promijenio je nekoliko turskih klubova, a posljednje dvije godine nastupa za trenutno drugoplasirani Konyaspor.

Danas je Cikaleshi bio junak ovog turskog kluba zabivši prvo u 55. minuti, a onda kasnije na asistenciju još jednog bivšeg HNL-ovca Endrija Cekicija u 61. minuti za potpuni preokret.

Konyaspor je trenutno prvi pratitelj Trabzonspora s 15 bodova manje, a bježe osam Basaksehiru i Fenerbahčeu. Gavranovićev Kayserispor je na desetom mjestu turskog prvenstva.



Tagovi

Mario GavranovićSokol CikalleshiTurskaKonyaspor

Ostale Vijesti