REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Gavranović na Balea, povijesni dan za Fince, Belgijanci na Ruse 'samo' s Lukakuom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 10:17

Danas je poseban dana za Pukkija i ekipu

Nakon sjajnog otvaranja Eura i slavlja Talijana protiv Turaka danas nas čekaju tri nove utakmice. Prvi će snage od 15 sati odmjeriti Wales i Švicarska koji se nalaze u istoj skupini kao i jučerašnji protivnici, a današnju utakmicu igraju u Bakuu. Prije pet godina Velšani su osvojili srca mnogih na Euru dolaskom do polufinala, a ovog puta takav pothvat mogao bi biti malo teži.

Predvodit će ih skupocjena Realova zvijezda Gareth Bale koji je prošlu sezonu odradila relativno dobru posudbu u Tottenhamu. S druge strane za Švicarce bi od prve minute trebao nastupiti Dinamov napdač Mario Gavranović koji bi s Harisom Seferovićem trebao predvoditi švicarski napad.


Od 18 sati u Kopenhagenu gledat ćemo povijesni okršaj na sjeveru Europe između Danske i Finske. Nekadašnji prvaci Europe na domaćem terenu dočekat će Fince kojima je ovo prvo veliko natjecanje u povijesti. Koliko im znači samo ovaj nastup pokazali su i danas objavom motivacijskog videa pred ovu utakmicu uz poruku 'živimo samo jednom ali ćemo pamtiti zauvijek'.


Danci su Euro osvojili 1992. godine, a već su mnoge priče ispričane oko tog pothvata i osvajanja natjecanja na koje se nisu ni kvalificirali nego su upali umjesto tadašnje Jugoslavije. Zanimljiv je podatak da u današnjoj reprezentaciji ima čak 15 od 26 nogometaša koji nisu ni rođeni kada je Danska senzacionalno osvojila Euro.


Taj povijesni događaj motiv je i mladim Dancima na ovo prvenstvu, ali bez obzira na ulogu autsajdera pitat će se nešto i Fince danas. Iako ne znaju u 2021. godini za pobjedu Teemu Pukki i ekipa su prošle godine pokazali da mogu dobiti i velikane kada su slavili protiv Francuske s 2:0 usred Pariza.

Za kraj dana ostaje nam poslastica između Belgije i Rusije od 21 sat. Crveni vragovi favoriti su za osvajanje Eura pa tako i za prvo mjesto u grupi B. Rusi s druge strane svoj prolaz vide u utakmicama s Danskom i Finskom. Međutim, izostanak dva ponajbolja igrača kod Belgije mnogi vide kao priliku da ugroze Martinezov stroj. Kevin De Bruyne vjerojatno neće nastupiti u grupnoj fazi, a Eden Hazard već dugo vodi borbu s dizanjem forme.


Belgija se bez ovog dvojca uzda u Romelua Lukakua od kojeg očekuju golove u St. Peterburgu, a s druge strane se isto očekuje i od Artem Dzyuvbe koji ipak danas igra na domaćem terenu.


Tagovi

EUROEuro 2021Euro 2020Mario GavranovićRomelu LukakuGareth BaleChristian EriksenTeemu Pukki

Ostale Vijesti