ARND WIEGMANN/Action Images
ARND WIEGMANN/Action Images

Gavranović hat-trickom osigurao minute na Euru, Dinamov napadač igrač utakmice protiv Lihtenštajna

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.06.21. | 22:02

Švicarci su u skupini s Italijom, Turskom i Walesom.

Napadač, točnije drugi napadač, zagrebačkog Dinama, Mario Gavranović, postigao je tri pogotka u provjeri Švicarske protiv Lihtenštajna uoči Eura. Njegova reprezentacija slavila je rezultatom 7:0, a Gavranović je zabijao u 19', 75' i 79' minuti.

Bila je ovo posljednja provjera Švicaraca uoči Eura. Rođeni Sarajlija Vladimir Petković odlučio se na nešto slabijeg protivnika kako bi njegova reprezentacija dobila na samopouzdanju budući da ih u skupini očekuju tri teška protivnika.

Gavranović je odigrao svih 90 minuta u pobjedi svoje reprezentacije, a Petković je na utakmici iskoristio šest izmjena. Nakon prvih 45 minuta Švicarci su na predah otišli s minimalnom prednošću, da bi onda u nastavku napunili mrežu Buchela.

Bila je to jedna potpuno dominantna predstava Švicarske koja je u ovom ogledu imala čak 34 udarca na gol Lihtenštajna. Budući da ih je 13 išlo u okvir gola, može se reći da su bili jako dobro raspoloženi. Uostalom, kad je konverzija prilika u pogotke veća od 50%, to ne može biti loše.

Gavranović je potvrdio dobru formu i u dresu reprezentacije, a ovakvom predstavom si je 'kupio' minute na Euru.

31-godišnji napadač je s Dinamom ugovorno vezan do ljeta 2023. godine, a ove sezone je u 1. HNL postigao 17 pogodaka. Naravno, to su izvrsne brojke za nekog tko je 'drugi' napadač.

Istaknimo za kraj kako je Gavranoviću ovo bio 29. nastup za Švicarsku, a današnjim hat-trickom dogurao je do 11 pogodaka za reprezentaciju.


Tagovi

LihtenštajnŠvicarskaŠvicarska nogometna reprezentacijaprijateljskaPrijateljska utakmicaEUROEuro 2020Mario Gavranović

Ostale Vijesti